ליאור לוי, פרולוג'יק: "המסע לארגון הדיגיטלי עובר דרך הענן ההיברידי"
לדברי לוי, מנכ''ל ומייסד החברה, "אף ארגון לא יוותר על הדטה סנטר הפנימי שלו, ומנגד - אף ארגון לא ישים 100% מהתשתיות שלו בענן הציבורי - ולכן העשור הקרוב יהיה העשור ההיברידי"
"הגירה לענן היא אחד היסודות עליהם נשענת הטרנספורמציה של הארגון במסעו לכיוון הדיגיטל. קשה יהיה לבצע את הדילוג לעולמות הדיגיטל בלא לאמץ קודם את הענן כאסטרטגיה. המסע הזה מתחיל ועובר דרך הענן ההיברידי". כך אמר ליאור לוי, מייסד ומנכ"ל פרולוג'יק (Prologic).
לוי פתח כנס לקוחות שערכה החברה היום (ג') במלון דן בתל אביב, אותו הנחתה עמית בר דגן, סמנכ"לית כספים, פרולוג'יק. לדבריו, "הענן מלווה אותנו מסוף העשור הקודם ומהווה את אחד הגורמים המרכזיים לשינוי הטכנולוגי הדרמטי שאנחנו חווים – ונחווה".
לוי ציטט מחקר שערכה באחרונה SolarWinds, אותה מייצגת פרולוג'יק בישראל, לפיו 92% מהארגונים מאמינים שאימוץ של טכנולוגיות ענן מהווה תנאי חשוב להצלחתם העסקית. נתון נוסף שעלה הוא שמנהלי ה-IT רואים בענן כמה יתרונות, ביניהם היותו מנוע לחסכון והתייעלות בתחזוקת התשתיות, לצד גמישות ואג'יליות בפריסת שירותי IT חדשים.
הצלחה גדולה בהיבט האימוץ
המחקר העלה כי 69% מהארגונים היגרו לענן אפליקציות ארגוניות; 49% מהם היגרו תשתיות אחסון; ו-33% מהארגונים העבירו תשתיות בסיסי נתונים לענן. "הענן הוא הצלחה גדולה בהיבט האימוץ", אמר לוי, "אלא שלצד האימוץ הנרחב שלו, ארגונים בוחרים להשאיר חלק נכבד מהתשתיות והמערכות בתוך הארגון. כך, נוצרה סביבה היברידית, המשלבת בין שתי הסביבות".
לוי ציטט מהמחקר, לפיו 3% מהארגונים העבירו את מרבית התשתיות שלהם לענן ו-9% מהם כלל לא החלו את ההגירה לענן, "מה שאומר ש-88% מהארגונים נמצאים בדרך ומנהלים סביבות היברידיות, מצב שצפוי להימשך ב-10 השנים הקרובות, שיכונו 'העשור ההיברידי' ואליו יש להיערך".
"אנחנו גדלים בקצב מהיר", סיכם לוי, "ומונים 150 עובדים, עם פעילויות של שירותי ייעוץ, מיקור-חוץ ומומחים לכל תחומי התשתיות הארגוניות: מערכות הפעלה, בסיסי הנתונים, אבטחת מידע ו-Big Data, וכמובן – שירותי ייעוץ בהגירה לענן ופתרונות SolarWinds. החברה, אותה אנו מייצגים מאז 2010, נכנסת למיינסטרים של עולם התשתיות הישראלי: ב-2014 חווינו גידול של 98% בהיקף המכירות, וב-2015 הגידול עמד על 108%".
מערכת קלה להטמעה וידידותית למשתמשים
קרוליין וולש, מנהלת שיווק SolarWinds לאזור EMEA (ר"ת אירופה, המזה"ת ואפריקה), אמרה כי "אתגרי המנמ"רים ומנהלי התשתיות כיום מתמקדים במורכבויות החדשות שמייצרות סביבות היברידיות".
"מנהל התשתיות בארגון", ציינה, "מתמודד מול אתגרים שהולכים ומתעצמים: מערכות ה-IT הפכו למשאב קריטי בארגון, והמשתמשים דורשים רציפות תפעולית ורמת ביצועים גבוהה; בתשתיות הופכות למורכבות ומסובכות לניהול, ומהוות ספגטי של תשתיות פיזיות, וירטואליות, מחשוב ענן – ושילוב שלהם; לחץ תקציבי המחייב להפיק לארגון יותר תועלת מהתשתיות – בפחות משאבים".
וולש אמרה שהחברה מספקת פלטפורמה לצרכי הניהול, הניטור ואבטחת הרשת הארגונית ולה 150 אלף לקוחות ארגוניים, בכל הגדלים, מתוכם 425 חברות מהפורצ'ן 500 (Fortune 500). "בסוף השנה שעברה נרכשנו על ידי שתי קרנות הון סיכון ב-4.5 מיליארד דולר, מה שאומר שהשוק מעריך את האסטרטגיה והכיוונים שאליהם אנו הולכים", ציינה וולש.
"המטרה שלנו משולשת", אמרה וולש, "לייצר אופטימיזציה של הרשת הארגונית ולמנוע נפילות שלה, בין כתוצאה מתקלות, או מתקפות סייבר; לעשות למנהלי התשתיות את החיים קלים ולהקל את המורכבות של עבודתם; לספק לשוק פתרונות בעלויות סבירות ובהחזר השקעה מהיר". המענה, הוסיפה, "נעשה באמצעות מערכת קלה להטמעה וידידותית למשתמשים".
"הפתרונות של SolarWinds מתאימים לצרכי הארגון כמו כפפה ליד", סיכמה וולש. חתם את האירוע הג'ודוקא אריק זאבי, בהרצאתו "לנצח בקרבות היום יום".
תגובות
(0)