מרכז הפיתוח של רד-האט בישראל מתפתח ומגייס עובדים

לקראת הכנס השנתי של החברה, שייפתח בשבוע הבא בסן פרנסיסקו, מספרת מיקי קנת, מנהלת מרכז הפיתוח של רד-האט ישראל, על החדשנות והחשיבות של המו"פ המקומי

22/06/2016 13:57
מיקי קנת, מנהלת מרכז הפיתוח של רד-האט ישראל

עוצמתו וחשיבותו של מרכז פיתוח רד-האט (Red Hat) בישראל באים לידי ביטוי בכנס השנה ביתר שאת, כאשר שניים מבכירי המרכז – אוהד לוי ומיכאל צירקין, יהיו מבין מקבלי אות ההערכה של ג'ים וויטהרסט, מנכ"ל רד-האט העולמית.

"אני מורידה בפני שני האנשים המוכשרים הללו את הכובע האדום שלי ומודה להם על התרומה שלהם לכך שאנו נתפשים בחברה העולמית כמרכז ידע וחדשנות חשוב במערך הגלובלי של החברה", אומרת מיקי קנת, מנהלת מרכז הפיתוח של רד-האט ישראל.

קנת היתה מבין העובדים הראשונים של הסטארט-אפ קומראנט, של היזמים רמי תמיר ובני שניידר, אשר נרכש ב-2008 על ידי רד-האט, והפך למרכז מו"פ של החברה.

מערך הניהול ומנוע הוירטואליזציה, KVM, פותחו בקומראנט ונמצאים עתה בליבו של הפתרון Enterprise Virtualization Red Hat, שמאפשר אימוץ נרחב של וירטואליזציה, תוך שילוב של hypervisor עצמאי.

להתרחב ולקלוט עובדים

"ה-KVM נכנס עמוק לתוך קרנל ה-Linux ומהווה כיום בסיס לכמעט כל מה שרץ בענן. הפיתוח השני שהביא לרכישת קומראנט היא מערכת ניהול לסביבה של מכונות וירטואליות. המערכת פותחה במקור על הטכנולוגיה .NET של מיקרוסופט (Microsoft), אך לאחר הרכישה של רד-האט ביצענו לה גיור כהלכה והיא הוצעה לקהילה כמערכת קוד פתוח", מספרת קנת.

מרכז הפיתוח של החברה בישראל ממשיך לדברי קנת, להתרחב ולקלוט עובדים, גם בימים אלה ממש. "כשרד-האט רכשה את קומראנט עבדו בחברה 44 אנשים, ועתה מונה מרכז הפיתוח ברעננה 180 עובדים, והיד עוד נטויה", היא אומרת.

קנת מוסיפה כי בשלוש השנים האחרונות בולטת באתר בישראל התפתחות לכיוונים מעניינים וחשובים עבור רד-האט העולמית. לדבריה, המרכז ברעננה הוכנס שותף לפרויקטים מרכזיים נוספים בחברה, דבר שמעבר להתרחבות המרכז, מחזק את עוצמתו וחשיבותו במערך הגלובלי של רד-האט.

שירותי סלולר וטלפוניה חזקים וגמישים יותר

"היום אנו מעורבים בפרויקטים רבים בתחומים ענן, וירטואליזציה ותשתיות, ועובדים במרץ על, KVM ,RHEL ,OpenStack  ו-Satellite". קנת מציינת אף שיתוף פעולה של מרכז הפיתוח ברעננה עם אלקטל לוסנט (Alcatel-Lucent) ואוניברסיטת בן גוריון, במסגרת תוכנית המחקרים HORIZON 2020 של האיחוד האירופי, לפיתוח טכנולוגיות בתחומים טלקומוניקציה, תשתיות ונגישות לענן.

בישראל, כולל אתר רד-האט אף גוף מכירות ותמיכה, שמונה 15 איש, ושמתמקד במכירות בישראל ובאזור אגן הים התיכון. לדברי קנת, צוות התמיכה והמכירות משרת לקוחות מובילים מתחומי התקשורת, צבא וביטחון, באופן ישיר ובאמצעות שותפים עסקיים כמו מטריקס ואמת מחשוב.

לדבריה, מגמה הולכת ומתחזקת, שמיישרת קו עם שווקים מתקדמים בחו"ל, היא מעבר ל-OpenStack ול-NVF בענן של חברות טלקו, במקום ההשקעה המסורתית ברכיבי חומרה. "חברות הטלקו מבינות שניתן כיום לספק שירותי סלולר וטלפוניה חזקים וגמישים יותר, כשהן עוברת להריץ את ה-OpenStack בדטה סנטר שלה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים