ארצות הברית: רשות התקשורת תתחיל לאפשר אינטרנט במהירות הדור החמישי
השבוע יכריע ה-FCC בסוגיה מהותית, שתניע תהליך שיגרום לכך שבשנת 2020 יעבור העולם סוף סוף לעידן הדור החמישי בתקשורת, ולמהפכה דרמתית בקצבי העברת הנתונים
ביום ה' הקרוב תקבע רשות התקשורת הפדרלית, ה-FCC (ר"ת Federal Communication Commission), האם ההצעה לפתיחה בהליכים לאפשר חיבור אלחוטי במהירויות של הדור החמישי (5G) – שהוגשה ביוזמת יושב הראש, טום ווילר – תהפוך למציאות. אם תתקבל, הוועדה תתחיל לזהות ולפתוח כבלי ספקטרום high-band, שמסוגלים לספק נתונים במהירויות הרבה הרבה יותר גבוהות ממה שנמצא בשימוש כיום לצורך הפקת הדור הרביעי וה-LTE.
"אם הוועדה תאשר את ההצעה שלי בחודש הבא, ארצות הברית תהיה המדינה הראשונה בעולם לפתוח ספקטרום high-band לרשתות דור חמש וליישומים", טוען ווילר ומוסיף "וזה חשוב, לעזאזל, כי זה אומר שחברות אמריקניות יהיו ראשונות מחוץ לשער".
ווילר רוצה להיות מאוד ברור ולהבהיר כי ה-FCC לא מגדירה את הדור החמישי. למעשה, עדיין אין תקן 5G. או כפי שווילר מנסח זאת, "אם יש מי אומרים לך שהם יודעים את הפרטים של מה שיספקו בדיוק בדור החמישי – פנו לדרך אחרת".
התכנית של ה-FCC – להניח למשק לקבוע
למעשה, על פי תכנונו של ווילר, עיצוב הדברים יישאר בידי השוק, כפי שנהגה הוועדה עם מהירות הדור הרביעי. הוועדה תפתח מקבץ חדש של ספקטרום אלחוטי – כמו זה שבו משתמשות החברות AT&T, וריזון (Verizon) ודומותיהן, למשלוח נתוני קרן ממגדליהן אל הטלפונים הסלולריים שלנו – ואז תשאיר לחברות הטלפון ולמתחרות אחרות לעשות למעשה כל מה שהן רוצות עם המצב החדש. הוועדה משוכנעת למדי שהכל יסתדר מעצמו לאחר מכן, כך לפחות סבור ווילר.
"בניגוד למדינות אחרות, אנחנו לא מאמינים שעלינו לבלות את השנים הקרובות בלימוד של מה ש-5G צריך להיות, איך זה אמור לפעול, וכיצד להקצות ספקטרום, בהתבסס על הנחות אלה", כך נכתב בנאום המוכן של וילר, שאותו יישא בוועדה ביום ה'.
"במקום זאת", ממשיך ומתכנן ווילר לומר, "אנו נגרום לספקטרום נרחב להיות זמין, ולאחר מכן נסתמך על תהליך טבעי במגזר הפרטי, שייצור סטנדרטים טכניים המתאימים לתדרים הללו ולמקרי בוחן".
פי 1,000 מהיר יותר
למרות שהדברים, כפי שניתן להבין, לא מגובשים כלל, עבודה מסוימת כבר החלה בכל זאת על עסקי הדור החמישי. לאחרונה החלה וריזון בבדיקות 5G, ו-AT&T מתכוונת להתחיל בבדיקות 5G חיצוניות במהלך הקיץ. ראינו גם עבודת 5G מגוגל (Google), סמסונג (Samsung), ומסטארט-אפ בשם Starry.
כל זה הכרחי לביצוע, בכדי שעידן הדור החמישי – שעומד לספק לנו קצבים הגדולים פי 1,000 מהקצבים אשר נתמכים כיום על ידי הרשתות הסלולריות – באמת יצא לפועל. כך או כך, מדובר בתהליך שיארך כמה שנים, לכל הפחות. אבל הפעולות וההחלטה של ה-FCC השבוע יאותתו למשק שהרשות מתקדמת לכיוון המציאות.
הוועדה תצביע על הצעתו של ווילר בישיבה בחודש הבא. אם תתקבל – וסביר שכך – הוועדה תעבור לפתיחת הספקטרום. תהליך זה – אשר יכונה הליך Spectrum Frontiers – יכול אף הוא להימשך מספר שנים. אבל וילר מציין שאם הכל ילך לפי התכניות, וה-FCC לא תעכב את הדברים, פריסות 5G הראשונות צפויות להיות מוכנות כבר בשנת 2020.
תגובות
(0)