"בלי האינטרנט, הקהילה הטרנסג'נדרית לא הייתה כפי שהיא כיום"

"הרשת אפשרה לטרנסג'נדרים לפגוש אנשים כמותם ולהבין שהם לא לבד", אמר אלישע אלכסנדר, יו"ר ארגון מעברים ● בראיון לאנשים ומחשבים הוא מספר על קורס מיוחד לנוער טרנסג'נדרי לבניית אתרים, ש-Wix ועמותת מחשבה טובה מקיימות עבור הארגון

אלישע אלכסנדר, מנכ"ל מעברים. צילום: טובה שלמוני

מה זה מעברים ומהו הפרויקט שהארגון מקיים עם Wix?
"מעברים הוא ארגון שפועל להעצמת הקהילה הטרנסג'נדרית בתחומים שונים, בכלל זה בתעסוקה. הקהילה הטרנסג'נדרית היא קהילה בסיכון – לאובדנות, לאלימות, לאפליה ולדחיקה מהחברה – והמטרה שלנו היא לקדם אותה, אותנו.

במסגרת תוכנית מסוגלות תעסוקתית של המרכז הגאה בתל אביב והביטוח הלאומי בשם חלומות, יצרנו במעברים שיתוף פעולה עם עמותת מחשבה טובה, ואנשיה השיגו לנו קורס חינמי מ-Wix לבני נוער לבניית אתרים ומלגות".

מדוע צריך קורס מיוחד לטרנסג'נדרים?
"לפי סקר של הנציבות לשוויון הזדמנויות בעבודה, יש אפליה מאוד גבוהה של אנשים טרנסג'נדרים במקומות העבודה. אנחנו מנסים לתת להם כמה שיותר כלים כדי למצוא עבודה.

בתוכניות שמיועדות עבור טרנסג'נדרים וטרנסג'נדריות, הרבה פעמים צריך ליווי אישי, כי רבים מהם מתמודדים עם הישרדות וקשה להם אפילו להגיע לקורס. אנחנו, במעברים, משתדלים לעשות את זה באמצעים המעטים שלנו".

מה משתתפי הקורס לומדים במסגרתו?
"הקורס מלמד איך לבנות אתר בפלטפורמה של Wix. באיזשהו שלב מצמידים לחניכים מנטור והם מתנסים בבניית אתר לעמותה למען שוויון חברתי. הם לא עושים את זה בהתנדבות, כי הם מקבלים מלגה.

אגב, ראוי לציין כאן ש-Wix אף בונים את האתר החדש של מעברים בחינם, במסגרת פרויקט בניית אתרים לעמותות חברתיות שהם עושים".

מדוע כדאי לחברות טכנולוגיה להעסיק טרנסג'נדרים?
"יש לא מעט חברות טכנולוגיה שמעוניינות להעסיק טרנסג'נדרים, כי הן מבינות את החשיבות במגוון אצלן כדי לפתח רעיונות. כמו כן, מחקרים מראים שמגוון בצוותי פיתוח גורם ליכולת טובה יותר לפתרון בעיות".

האם ובמה האינטרנט הועיל לקהילה הטרנסג'נדרית?
"בהחלט הועיל. בלעדיו, הקהילה הטרנסג'נדרית לא הייתה נראית כמו שהיא כיום. זה מה שליכד אותה.

במקרה של ההומואים והלסביות הייתה מסה קריטית של אנשים שנפגשו גם לפני עידן האינטרנט, אבל הטרנסג'נדרים היו צריכים את החיפוש אחר המילה 'טרנסג'נדר' בגוגל (Google) ופרופילים של טרנסג'נדרים אחרים ברשתות חברתיות כדי להבין שהם לא לבד, לחפש קבוצות תמיכה ולבצע פעולות נוספות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים