ארבעה טיפים כיצד לבצע בחירות בעולם ה-BI שמשתנה כל הזמן
כתב: עמוס מועלם, מנהל השיווק והמכירות של דטה קיוב
ריבוי מערכות מידע תפעוליות בארגון (ERP ,CRM ,MES, קבצים ועוד) והתחרות בשוק אשר גוררת צורך במידע איכותי, הפכו את כלי ה-BI והוויזואליציה למרכיב חובה בתמהיל מערכות המידע בארגון. ההיצע בשוק ה-BI עלה וכעת מנכ"לים, מנמ"רים ומנהלי BI שנדרשים בשאלות כגון "באיזה כלי BI לבחור?" ו-"כיצד לממש את הצורך הבא?" מרגישים מוצפים לעיתים תכופות מהמידע הרב שיש בשוק.
ההרגשה בשוק היא שכדי לבחור פתרון BI – צריך כלי BI אשר ינתח את כל הפרמטרים ויסייע לנו בקבלת ההחלטה. נוסיף לכך את העובדה ששוק ה-BI משתנה ללא הפסקה וכל כמה ימים יוצאת גרסה חדשה או פיצ'ר שמעניק יתרון לכלי אחד או לשני.
אנחנו בדטה קיוב נדרשים לשאלות אלו באופן יומיומי, וכתבנו טיפים אשר יסייעו לכם להתוות דרך בתוך עולם ה BI.
● בצעו בחינת צרכים לפני כניסה למהלך
מערכת BI אינה מוצר מדף אלא מוצר המותאם ללקוח, ולכן חשוב לבחון היטב את הצרכים והדרישות לפני בחירת כלי. מומלץ לשאול את עצמנו שאלות עסקיות שיכווינו אותנו לפרמטרים הנכונים לבחירת הכלי המתאים.
שאלות לדוגמה: מי הם המשתמשים של המערכת? איזה מידע שהיום אתה מתקשה להשיג תרצה לראות? האם המערכת תשמש לתחקור מידע או רק להצגתו? האם תרצה לראות בכלי ה-BI גם דו"חות תפעוליים? מה הם מקורות המידע שלנו? ועוד.
● הרכיבו מערכת BI מודולרית – בשיטת שכבות
זה אולי הטיפ הכי חשוב, כלי BI מסוים אופטימלי לצורך מסוים אך יקר ולא נוכל לקנות ממנו מספיק רשיונות. בניה של מערכת BI מודולרית תקנה לנו סקלביליות בעלות נמוכה ויכולת ליהנות משפה אחת במגוון כלים עם מאפיינים שונים. חשוב לוודא ששכבת המידע שלנו תוכל להיות מוצגת במספר כלי תצוגה. בכל זאת, שכבת המידע שלנו ולא של מי שמכר לנו את הכלי.
● היזהרו – מערכת BI היא לא רק כלי תצוגה
כאשר אנו בוחנים כלי BI נראה גרפים יפים, ודו"חות שמכינים אותם במספר שניות – הפתרונות לא כל כך ורודים. חשוב לזכור שהאתגר האמיתי הוא בקבלת המידע וסידור המידע כך שיענה על הצרכים העסקיים שלנו. חשוב לבנות תשתית לדו"חות ולא רק דו"חות, זאת בכדי שנשקיע פחות זמן בעתיד בפיתוח הדו"ח הבא או המדד הבא. לא קיים "פתרון קסם" – את הדטה כנראה נצטרך לסדר כך שיתאים לדרישות שלנו.
● תכננו היטב את המהלך
מרגיש טבעי שרכישת כלי ה-BI היא השלב הראשון כאשר רוצים BI בארגון, הרי מה שמעניין אותנו זה התוצר הסופי, נכון? לדעתנו, במקרה של הטמעת BI המצב הוא שונה. נכון שהוויזואליזציה חשובה, אבל חשוב לבחון היטב כיצד ישמש אותנו הכלי בעתיד וכיצד נוכל לנצל את ההשקעה בו, במקרה ונרצה להוסיף שכבות ואלמנטים נוספים. ניתן ללמוד הרבה מפרויקטים שונים ומהיכרות עם מערכות מקור, אך בשונה מהטמעת מוצרי מדף – כל פרויקט BI שונה במהות שלו ודורש תכנון.
אל תתנו לטכנולוגיה להוביל אתכם, אלא לצרכים העסקיים ולראייה לטווח הארוך.
הפתרון לשליטה בעולם ה-BI הוא מה שאנו נוהגים לכנות, "פתרון BI מנוהל". שוק ה-BI רווי באנשי OutSource שמבצעים משימות בודדות, וחשוב בעולם כזה להתוות דרך. אף פעם לא מאוחר מדי כדי לבצע תכנון ולנהל את הפתרון. אם יש לכם פתרון BI אבל אתה מרגישים שהוא לא נותן מענה נכון לטווח הארוך ולדרישות המשתנות אז ניתן לבצע תכנון גם בדיעבד ולבנות תשתית שתטפל בהכל.
רוצים לשמוע עוד על פתרון BI מנוהל ? אנחנו נגיע לכנס BI & Big Data ונשמח לפגוש אתכם!