SandWhich: אז מי מכין את הסנדוויצ'ים בבית הזה?
הכירו אפליקציה קלילה לשימוש, שמאפשרת לילד לקבוע בעצמו את הכריך שהוא רוצה, עם התייחסות לכל החלקים בנפרד - החל מסוג הלחם ועד הממרח ● ניתן גם לבחור מזון בריא ● אז למה לא מדובר בחמישה כוכבים?
הדאגה והמעקב אחרי מה שהילדים שלנו אוכלים, מהווים מטלה יום יומית עבור רובנו. במיוחד שהרבה מאוד ילדים משנים את הטעמים שלהם ואת ההעדפות שלהם מבלי להודיע מראש, מבלי להזהיר ובקצבים שאפילו למחשב מתוכנן היטב יהיה קשה לעקוב. באופן אישי אני יכול לספר שפעם בתי אוהבת פסטרמה, פעם לא, פעם בטעם כזה ופעם היא מאוד אוהבת גבינה צהובה דווקא, כדי לקבוע בדיוק שבוע אחרי שהיא כבר לא.
זה כנראה מה שעבר גם על משה פלד שכנראה אחראי במשפחתו להכנת הכריכים עבור בתו בת ה-12, רות. כדי שהילדה לא תתלונן שאבא שלה מכין לה כל יום בדיוק את אותו כריך, הוא החליט שהוא צריך להעביר את הפיקוד אליה, ולתת לה לקבוע מה להכניס בין פרוסות הלחם.
התוצאה היא אפליקציה קלילה לשימוש עבור ילדים בשם ?SandWhich לסביבת האנדרואיד (Android), שמאפשרת לילד לקבוע בעצמו את הכריך שהוא רוצה, עם התייחסות לכל החלקים בנפרד, החל מסוג הלחם ועד הממרח מתחת למנה העיקרית, עם חלוקה לסוגים העיקריים של המאכלים הזמינים בדרך כלל עבור מאכל מהסוג הזה.
כך יכול הילד, לדוגמה, לבחור לחם לבן, לבחור להכין עבורו חביתה או ביצת עין, למרוח לפני כן טחינה או מיונז או חומוס ואולי אפילו להוסיף נקניק לתערובת, עבור מי שאוהב שילובים. הוא גם יכול לבקש להוסיף לשקית או קופסת האוכל היומית תפוז או פרי אחר.
לגרום לילדים לבחור לעצמם מזון בריא
השימוש כאמור פשוט מאוד: לוחצים על קטגוריה, בוחרים ממנה את מה שרוצים, כשבחלק מהקטגוריות אפשר לבחור רק אפשרות אחת ובאחרות גם יותר, למשל בירקות. כל מה שבוחרים מופיע ישירות מלמטה, מתחת לתמונות של הקטגוריות. תוך כדי הכנת הכריך גם מגלים שליד חלק מהאפשרויות יש כוכבית. כוכבית זו מופיעה ליד מה שמגדירים במשפחת פלד, אוכל בריא יותר. כאן הכוונה היא לגרום לילדים לבחור לעצמם מזון בריא יותר שיגרום להם לקבל יותר כוכביות.
כשמסיימים עוברים לעמוד שמציג שוב את מרכיבי הבריאות וכן את מספר הכוכבים שנאספו, וגם מאפשר לקבוע האם רוצים כריך אחד או שניים או שלושה. בעמוד הזה, שמוגדר כ"עמוד האישי שלי" יכול בעצם הילד לשלוח את הכריך שבחר להוריו באמצעות שיתוף דרך כל אפליקציה שתומכת בשיתוף בטלפון שלו, כשהכוונה היא כמובן שהוא ישלח את זה לאפליקציה שגם ההורים מחוברים אליה.
הילד יכול להוסיף לאפליקציה גם את השם ואת מספר הטלפון שלו, והוא גם יכול לקבל לבבות על הכריך שהכין.
הרעיון נחמד, האפליקציה נגישה מאוד, הממשק פשוט במידה שבאמת כל ילד בבית ספר יכול לתפעל – לפחות מכיתה ב', אבל בדרך כלל גם לפני – אבל מורגש שלא ממש חשבו על הכל: עצם העובדה שנדרשים לשלוח את הכריך דרך אפליקציה חיצונית כבר יוצרת מקום לבעיות, במיוחד אם אין התאמה מושלמת בין האפליקציות בין ההורים לילדים. דרך נכונה הרבה יותר הייתה ליצור צד "הורים" וצד "ילדים" שמאפשר תקשורת פנימית ורישום הכריכים של כל הילדים בלי צורך לעבור דרך רשתות חיצוניות שגם יודעות לשלוח, כמובן, גישושיות לתוך כל סוג של מידע.
בנוסף אני לא כל כך בטוח שמה שנחשב כבריא למישהו אחד נחשב באותה מידה בריא למישהו אחר, ואני הייתי מאפשר להורים לקבוע זאת באופן אישי. כמו כן, גם הייתי מאפשר לקבוע האם האפשר לשלב מוצרי גבינה עם מוצרי בשר ולא לתת את האפשרות הזו כברירת מחדל.
אבל כשעשוע זה יכול להיות נחמד, למרות שקשה להאמין שזה ישנה את ההרגלים של הכנת הכריכים במשפחות בישראל.
תגובות
(0)