מיינקראפט מגיע לקסדת המציאות המדומה של אוקולוס

לפי הבשורה, המשחק הפופולרי של מיקרוסופט יגיע לפלטפורמת המציאות הווירטואלית של אוקולוס בתחילת השנה הבאה

במצב רוח סיני. מיינקראפט

צוות המציאות המדומה של אוקולוס (Oculus) השייכת לפייסבוק (Facebook) הודיע לאחרונה בכנס המפתחים Connect 2 של החברה בשורה שעשויה לרגש במיוחד לא מעט אנשים, צעירים ומבוגרים גם יחד. לפי הבשורה, המשחק הפופולרי מיינקראפט (Minecraft) של מיקרוסופט (Microsoft) יגיע לפלטפורמת המציאות הווירטואלית של אוקולוס בתחילת השנה הבאה. הדור החדש והמתעתע של מיינקראפט מגיע כיום דווקא בצורת אפליקציה בחנות Windows ל-Windows 10.

בעוד שרק מעט מהלוגיסטיקה של האפליקציה על פלטפורמת המציאות המדומה נחשף עד כה, מייסד Oculus VR, פאלמר לוקי, הודיע כי היישום יהיה זמין גם בחנות החברה. אלא אם כן תחליט החברה לארוז את המשחק בעבור שתי פלטפורמות ספציפיות, סביר מאוד להניח שמשחק לא יסופק בתצורה של אפליקציית Windows 10 אוניברסלית. במקום זאת, היישום יכול להיות מיועד לשולחן העבודה ומופץ דרך החנות.

באשר למיינקראפט – מיקרוסופט הציבה את עצמה בעמדה מעניינת, שכן רכשה כעת למעשה את הזכויות למה שהפך למשחק בין כמה שחקנים מכמה פלטפורמות שונות (cross platform game). בעוד שהמעבר הדרמטי של החברה לתמיכה במשחק מכמה פלטפורמות שונות, ניכר בקלות בהצעות הפרודוקטיביות שלה, מבחינה היסטורית פלטפורמת המשחקים של מיקרוסופט היא כבר עניין אחר לגמרי.

למרות המאמצים של Valve לחזק משחקים על Linux, נותרה Windows פלטפורמת משחקי המחשב הדומיננטית, ומיקרוסופט, מנקודת מבט טכנית, נלחמת כדי לשמור את המצב. טכנולוגיות מפתח מקיפות, כגון DirectX, הן בלעדיות למערכת ההפעלה של Windows. באופן מסורתי, התגובה של מיקרוסופט למחשבי cross-platform GPU APIs של Mantle כגון AMD  של מנטל (Mantle) ו-API Vulkan החדשה בראשות Khronos הייתה להתחרות. מיקרוסופט מעדיפה שמפתחים ישתמשו בשירות to-the-metal DirectX 12 שלה הבלעדי רק ל-Windows 10. עם זאת הזמנים משתנים ומיקרוסופט הולכת יותר לכיוון של אימוץ פלטפורמות מתחרות.

בעוד שפרודוקטיביות בתחום הניידים היא עניין שמיקרוסופט נאבקת עליו לאחרונה, משחקי המחשב נשארו בינתיים זירה שבה החברה היא דומיננטית, כך שזה לא מפתיע לראות גישות שונות שכאלו. מיינקראפט חוצת-הפלטפורמות, התמיכה של מיקרוסופט בפלטפורמת אוקולוס, וההצעות האחרונות של Visual Studio, המאפשרות פיתוח חוצה-פלטפורמות, עשויים להיות הסימנים הראשונים לכך שמיקרוסופט משתנה גם בעניין זה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים