אלי פרוכטר, איזיצ'יפ: "העתיד של מעבדי הרשת הוא בדטה סנטר ולכן החיבור למלאנוקס טבעי"
פרוכטר אמר את הדברים במסגרת מסיבת עיתונאים לרגל ההודעה על הרכישה המדוברת תמורת 811 מיליון דולרים ● איל ולדמן: "אנו מדברים כבר חמש שנים אבל השוק לא היה בשל, כעת העיתוי מתאים, והעסקה טובה לשתי החברות"
"הצמיחה העתידית של מעבדי הרשת היא בתחום הדטה סנטר ולכן החיבור למלאנוקס הוא טבעי". כך אמר הבוקר מנכ"ל איזיצ'יפ, אלי פרוכטר, במסיבת עיתונאים משותפת עם מנכ"ל מלאנוקס, איל ולדמן, בעקבות הכרזת מלאנוקס אתמול כי תרכוש את איזיצ'יפ תמורת 811 מיליון דולרים. אם התהליך יילך חלק מבחינת הצבעת בעלי המניות והאישורים הרגולטוריים, יחלו החברות לפעול כחברה אחת ב-1 בינואר 2016.
לדברי פרוכטר, "יש כאן הזדמנות לבנות חברה ישראלית גדולה וחזקה. במהלכה, בבדיקת נאותות, ראינו חברה עם אנשים מדהימים דומים מאוד לאנשים שלנו. לשתי החברות יש דמיון רב, גם בהרכב ואופי העובדים, ולכן אני מאמין שתהליך המיזוג יהיה קל."
ואילו ולדמן הוסיף, "דיברנו על המיזוג הזה מספר שנים אבל התנאים הסביבתיים גם באיזיצ'יפ וגם במלאנוקס הקשו על ביצוע המיזוג. כעת העסקה טובה מאוד לשתי החברות. יש כאן שילוב של איזיצ'יפ, שהיא חברה טובה ומובילה בתחום של מעבדי הרשת ועיבוד מרובה ליבות, וכעת גם בטכנולוגית ARM עם הרכישה של טילרה (Tilera). אלו מרכיבים שלנו, בתוך מלאנוקס, היו חסרים. רצינו לפתח אותם לבד אבל לא היו לנו מספיק משאבים".
"השילוב של הצינורות המהירים ביותר בשוק, עם האינטלגנציה שנביא מהמעבדים הכלליים וממעבדי התקשורת של איזיצ'יפ לתוך החברה, יאפשרו למלאנוקס לא רק להעביר את הנתונים אלא גם לעבד אותם ולהפחית עומסים מהמעבדים המרכזיים שיבצעו פעולות חכמות כגון אבטחת סייבר, איזון עומסים באחסון, טיפול ברשת, ועוד", מסביר ולדמן. "אנחנו ממש מצפים לקבל את הצוות שאלי דיבר עליו, ראיתי את ההתרגשות והדמעות מהאהבה שיש לכל הצוות לאלי כמייסד ומנכ"ל. איזיצ'יפ הצליחה להישאר ולהגדיל את הנתחים שלה בשוק בזמן שאחרים ניסו לקחת ולא הצליחו, ומדובר בחברות לא קטנות כמו ברודקום (Broadcom), מארוול (Marvel) וקודם גם יבמ (IBM)".
גידול במכירות בכל התחומים
בתשובה לשאלת אנשים ומחשבים על כך שאמנם זו פעם ראשונה ששתי חברות ישראליות מובילות בתחומן מתמזגות, אבל אלו תחומים שאינם גדלים דוגמת האינפינבנד שמלאנוקס מציעה מאז רכישת וולטייר ב-2010, עונה ולדמן כי "השוק גדל, אנחנו רואים זאת גם בעולמות האחסון, בסיסי נתונים והענן. בכל התחומים הללו אנו רואים גידול במכירות. המכירות שלנו השנה אמורות להיות 630-640 מיליון דולר, אנחנו גדלים מאוד יפה וגם האינפיניבנד כחלק מהמכירות הללו גדל בצורה מאוד יפה. השוק גם ממשיך לגדול בצורה משמעותית והוא ימשיך בגלל האינטרנט של הדברים, מכוניות אוטונומיות וכדומה שייצרו צורך בהעברת הרבה מידע בזמן אמת".
לשאלה מה יקרה אם אינטל (Intel) תיכנס לשוק, עונה ולדמן כי "אנחנו המובילים בתחום הזה. אינטל יצאו השנה עם Omni-Path, אבל הטכנולוגיה שלנו עדיפה על שלהם. היכולות של איזיצ'יפ יוסיפו לפער הזה. יצאנו לשוק השנה עם מוצרי ספקטרום והם מתקבלים יפה, ונתחיל לראות מהם רווחים ב-2016".
פרוכטר מוסיף ואומר כי "אינטל תמיד טוענת שלא צריך אף אחד אחר ואפשר להשתמש לכל דבר במעבדים שלה, אבל כשצריך רמת ביצועים גבוהה, מעבד רגיל לא יכול לספק זאת. לכן הם קנו את אלטרה (Altera)כדי שיוכלו להאיץ את התהליך. הביצועים של המעבדים שלנו גבוהים בהרבה מה-FPGA. לכן אתה לוקח כרטיס ומכניס אליו מעבד FPGA ולעומתו כרטיס עם מעבד שלנו, תקבל ביצועים הרבה יותר גבוהים".
תגובות
(0)