דו"ח: הביקוש למקצועות מדעיים וטכנולוגיים בקרב סטודנטים כמעט ולא נפגע מהמיתון
על פי נתוני המועצה להשכלה גבוהה, בתשס"ח היוו הסטודנטים שלמדו בשנה א' את מקצועות מדעי הטבע והטכנולוגיה 12.7% מהשנתון ● לעומת זאת, בעקבות הקיצוצים, בשנת הלימודים הקרובה תימשך המגמה של הקפאת מספר הסטודנטים למקצועות אלה ● פרופסור רונן ברפמן, ראש המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון: "שמרנו על מספר התלמידים מהשנה שעברה. המגמה לא השתנתה בעקבות המיתון"
המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) פרסמה לקט נתונים בנוגע למצב הביקוש למקצועות מדעיים וטכנולוגיים בקרב סטודנטים בישראל. הדו"ח, שפורסם לקראת פתיחת שנת הלימודים תש"ע, לימד, כי בסך הכל השפעת המשבר הכלכלי על הביקוש ללימודים בתחומי ההיי-טק והמדעים הייתה פחותה מההערכות המוקדמות. אולם, למרות שמקצועות אלה נותרו מבוקשים יחסית, מהדו"ח גם עלה, כי בשנת הלימודים הקרובה תימשך המגמה של הקפאת מספר הסטודנטים למקצועות מדעיים וטכנולוגיים, בעקבות הקיצוצים שהושתו על מערכת ההשכלה הגבוהה.
על פי הדו"ח, במהלך העשור האחרון ירד שיעור הסטודנטים למתמטיקה, סטטיסטיקה ומדעי המחשב מ-7.5% ל-4.8% מכלל הסטודנטים. במקצועות ההנדסה והאדריכלות עלה באופן דרמטי מספרם של המועמדים – מכ-3,000 בתשנ"ה לכ-6,000 בתשס"ח. לעומת זאת, במקצועות המתמטיקה ומדעי המחשב ירד מספר המועמדים משיא של כ-3,650 בתשס"א לכ-2,320 בתשס"ח. נתון זה מהווה ביטוי מובהק לשינויים הקיצוניים שהתחוללו בענף ההיי-טק בשנים האחרונות.
עוד עלה מנתוני המל"ג, כי החל מתשס"ג חלה ירידה מתמשכת בשיעור הפונים ללימודי מדעי הטבע והטכנולוגיה, והוא הגיע לשפל של 11.1% בתשס"ה. עם זאת, החל מתשס"ו ניכרה התאוששות מסוימת בענף זה, ובתשס"ח מנו הסטודנטים שלמדו בשנה א' את מקצועות מדעי הטבע והטכנולוגיה 12.7% מהשנתון.
פרופסור אלי ביהם, דיקן הפקולטה למדעי המחשב בטכניון, אמר, כי הוא ממשיך להיות אופטימי. לדבריו, "למרות המצב הכלכלי, הביקוש לכל מסלולי הפקולטה כמעט זהה השנה לזה של השנה שעברה, שהיתה שנת שיא". פרופסור רונן ברפמן, ראש המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון, אמר, כי "שמרנו על מספר התלמידים מהשנה שעברה. אנחנו קולטים כל שנה כ-280 תלמידים במדעי המחשב וכ-80 תלמידים בהנדסת תוכנה, ומגמה זו לא השתנתה בעקבות המיתון".
תגובות
(0)