איטליה: ארבעה מנהלים בגוגל עומדים למשפט בטענה שלא הגנו על זכויותיו של נער מוגבל

המנהלים בענקית החיפוש, טוען התובע הכללי של מילאנו, השמיצו נער הסובל מתסמונת דאון בכך שלא הפעילו את היכולת שלהם למחוק סרטון שמראה התעללות בו ● גוגל הורידה את הסרטון רק חודשיים לאחר מכן - לאחר שנתקבלה תלונה בנושא ● במידה ויימצאו אשמים, על הארבעה עלול להיגזר עונש של עד שלוש שנות מאסר

האם ארבעה מנהלים בגוגל צריכים לקחת אחריות פלילית על סרטון שהועלה לאחד האתרים של ענקית האינטרנט? עוד לא ברור. מה שבטוח הוא שהארבעה צריכים להתמודד עם תביעה פלילית שהוגשה כנגד כל אחד מהם, המתבררת בימים אלה בבית משפט איטלקי. במשפט, שאמור להיפתח ב-18 בפברואר, יצטרכו המנהלים להתמודד עם הטענה שהם השמיצו לכאורה ולא הגנו על זכויותיו של נער מטורינו הסובל מתסמונת דאון, בכך שלא הפעילו את היכולת שלהם לערוך חומרים ומידע המגיעים לאתר של גוגל, ולמנוע מהם לעלות במקרה הצורך.

המדובר באירוע שהתרחש בספטמבר 2006: סרטון וידיאו באורך של שלוש דקות שהועלה לאתר גוגל האיטלקי, הראה כיצד מספר בני נוער מטרידים תלמיד שסובל מתסמונת דאון. ארבעת הצעירים הציקו לו ואף היכו אותו בקופסה של ניירות טישו. הביקורות הנגדיות הראשונות לגבי הסרטון המסוים הזה הגיעו בתחילת נובמבר 2006, וגוגל הורידה אותו למחרת.

למרות שמבחינת גוגל הנושא "נסגר" עם הורדת הסרטון ברגע שהתקבלה התלונה, התובע הכללי של מילאנו, פרנססקו קאג'אני, טען שבעצם העלאת הסרטון לאתר, צריכה גוגל להתמודד עם אחריות פלילית. לאחר שנתיים של חקירות, החליטה המדינה להגיש תביעה, וכעת המשפט אמור להתחיל.

ארבעת המנהלים הם דייויד סי. דראמונד – סגן נשיא בכיר בגוגל ויועץ ראשי, פיטר פליישר – יועץ הפרטיות הגלובלי של גוגל, ג'ורג' רייס – מנהל הכספים לשעבר של החברה, ומנהל לשעבר נוסף ששמו טרם נמסר (עבד בגוגל וידיאו בלונדון). במקרה של פישר, הוא ככל הנראה מנהל הפרטיות הבכיר הראשון אי-פעם שעומד בפני האפשרות של אישום פלילי פרטי בגין פעולות שמבוצעות בחברה שלו – כך לפחות על פי IAPP – איגוד מקצועני הפרטיות הבינלאומי. על פי החוק האיטלקי, כל אחד מארבעת המנהלים יוכל לקבל גזר דין של עד שלוש שנות מאסר במידה ויימצא אשם.

מהות הוויכוח במשפט תהיה בעצם על מעמדה של גוגל. החוק האיטלקי אינו יכול להטיל אחריות על ספקיות אינטרנט לגבי תכנים שנמצאים באתרים שלהם והועלו על ידי צד שלישי, או לחייב אותן להוריד תכנים מסוג זה אם תלונות מתקבלות. מצד שני, החוק מאפשר לתבוע בגין אותה פעולה חברות שמספקות תכנים, ולפי החוק במדינת המגף – גוגל היא ספקית תכנים. גוגל, כמובן, טוענת שהיא רק מספקת שירותים ואינה אחראית לחומרים המועלים על ידי המשתמשים בשירותים הללו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים