אדמירל (דימ.) קן דויטש, CSC: "המידע הוא נשק ויש להעבירו במהירות כדי לפזר את ערפל הקרב"

"חברות רבות מאמצות טכנולוגיות ענן כפתרון, אך נכשלות במהמורות הידועות - הן מציעות תשתית פשוטה כפתרון במקום לספק את מה שעסקים רוצים: גישה לפלטפורמות IT ויישומים על פי דרישה", הסביר דויטש, לשעבר בכיר בחיל הים האמריקני

קן דויטש, סגן נשיא CSC

"מידע הוא נשק. יש להעביר את המידע הרלוונטי בצורה המהירה ביותר, בזמן אמת, למקבלי ההחלטות. רק כך ניתן לנצח ולפזר את ערפל הקרב – בשדה הקרב המודרני, כמו בשוק העסקי הדינמי. שינוע המידע בדרך המיטבית ייעשה בענן", כך אמר קן דויטש, סגן נשיא CSC.

דויטש, אדמירל בדימוס בצבא ארצות הברית, שירת בחיל הים האמריקני 31 שנה, ומשמש כיום כמנכ"ל קבוצת הביטחון והמודיעין בחברה. הוא התראיין באופן בלעדי לאנשים ומחשבים עת ביקר באחרונה בישראל, אז נפגש עם ארגונים בישראל. בינת תקשורת ומחשבים מייצגת בארץ את CSC בתחומי הענן. ל-EMC ול-CSC יש שיתוף פעולה גלובלי ומקומי. בארצות הברית נמנים על לקוחותיו משרד ההגנה האמריקני, חיל האוויר, זרוע המודיעין והסוכנות לביטחון לאומי, ה-NSA.

"בעבר שלי בצי", אמר דויטש, "הייתי בעל שני כובעים: קרבי ומחשובי. מצד אחד הייתי מעורב בכל ההיבטים של פיקוד ושליטה ימיים, תקשורת ורשתות ארגוניות, ותפקדתי כמעין מנמ"ר. מצד שני פיקדתי על כוחות סיור אוויריים בצי, והייתי מפקד כוחות הטייס למשימות קרביות שתמכו בכוחות שלחמו בעיראק".

כפי שפורסם בלעדית באפריל השנה באנשים ומחשבים, צה"ל עתיד לצאת בשבועות הקרובים למכרז לבניית תשתיות מחשוב ענן פרטי. ההחלטה בטכנולוגיות של איזו חברה ישתמש הצבא תתקבל השנה והענן יחל לפעול במהלך 2016. היקפו הכספי של הפרויקט עומד על עשרות מיליוני שקלים. דויטש התייחס בצמצום לנושא: "אנו ספק אגנוסטי ועובדים עם כלל ספקי הענן, יבמ (IBM), מיקרוסופט (Microsoft) ואמזון (Amazon). בנוסף, יש לנו שיתוף פעולה עם בינת, EMC וסיסקו (Cisco). המטרה שלנו היא לתזמר את ה-IT על כל פלטפורמה וכל ענן, עם יכולות להקצאה וניהול משאבי IT, תשתיות ושירותי IT. אני נרגש מהאפשרות שאולי נספק פתרונות לצה"ל, שיסייעו למערכות השו"ב שלו ושישרתו את כלל אזרחי ישראל. אנו מביאים ניסיון ענק בבניית עננים לארגוני ביטחון".

"המודלים המסורתיים לתפעול ה-IT", אמר דויטש, "אינם מציעים את הגמישות העסקית ואת החדשנות הנדרשת למנמ"רים כיום. כך, מוגבלת החדשנות וההוצאות גדלות, בשל עודף רכש ותהליכים ידניים. יתרה מזאת, מודלי תפעול מסורתיים אינם מתמקדים בקשר שבין הפיתוח, התפעול, ותהליך העבודה. כך נוצר פער שגורם לקשיים במעבר מפיתוח לתפעול. כתוצאה מכך, זמן שחרור הגרסה ארוך יותר, המוצרים פגומים ונוצרות השבתות לא מתוכננות".

שיפור הגמישות העסקית והפחתת הוצאות

"ארגונים מאמצים כיום מודלים של IT מבוסס ענן על מנת לשפר את הגמישות העסקית ולהפחית הוצאות", אמר דויטש. "בזמן שיחידות עסקיות בארגון צורכות שירותי ענן ציבורי בצורה ישירה, וכך עוקפות את גוף ה-IT המרכזי של הארגון – הרי שגופי ה-IT נאלצים לאמץ מודלים של ענן היברידי. זאת על מנת להישאר רלוונטיים ותחרותיים כלפי היצע חיצוני, או כאשר הסיכון הופך לעניין משני".

לדבריו, "חברות רבות מאמצות טכנולוגיות ענן כפתרון, אך נכשלות במהמורות הידועות – הן מציעות תשתית פשוטה כפתרון, IaaS, במקום לספק את מה שעסקים רוצים: גישה לפלטפורמות IT ויישומים על פי דרישה. לעיתים הן מתכנסות סביב פתרון ענן פרטי בודד ומפספסות את הגמישות והחיסכון בעלויות הטמונים במודל הענן ההיברידי".

מה שנדרש, ציין דויטש, "הוא לאמץ באופן מושכל מודל של ענן היברידי, תוך טיפול בהיבטי האבטחה, התאימות, ומדיניות ה-IT. אחד היעדים של מחשוב ענן, הוא להבטיח שהמשאבים של ה-IT יהיו זמינים בשירות עצמי ועל בסיס דרישה לכל רוחב הארגון. לשם כך נדרשות מערכות ניהול מדיניות שימנעו שימוש בלתי מורשה, או בלתי אחראי, של המשאבים מבוססי הענן. ניהול פעילות הענן מכיל לא רק דאגות לניהול סיכונים – אלא הוא כלי מפתח לאימוץ הענן לכל רוחב הארגון, תוך ניצול מלא של הגמישות העסקית והחיסכון הכלכלי הנלווים".

"הפלטפורמה שלנו, CSC Agility", אמר דויטש, "מאיצה את המעבר ל-XaaS, 'הכל כשירות' על ידי פיקוח, ניהול ואספקה של IaaS, PaaS, ו-SaaS – בכל סביבות הענן ההיברידי. כך אנו מפחיתים עלויות, מצמצמים מורכבות ומקצרים את זמן ההגעה לשוק של שירותי ה-IT. כך הופך ה-IT לסוכן של שירות הענן ההיברידי, ומאפשר לצוותי הפיתוח ותפעול ה-IT להגדיל את הקצב והתדירות של שחרור גרסאות – מבלי להקריב את איכות התוכנה. כך, ניתן להעצים את היחידות העסקיות בארגון, באמצעות הנגשת שירותי IT בשירות עצמי, תוך אכיפת מדיניות הארגון".

"בדרך זו", סיכם דויטש, "ניתן לנצל את הפלטפורמה לא רק כדי לנהל את תשתית הענן – אלא כדי לפתח את מודל ה-IT שלהם עם יישומים ופלטפורמות לפי דרישה. כמה מהארגונים הגדולים והמתוחכמים בעולם במגזרי הפיננסים, הבריאות, וענפי תעשייה אחרים בהם יש רגולציה כבדה, משתמשים בפלטפורמה שלנו כדי לספק יישומים ושירותים במהירות, תוך מינוף מגוון רחב של עננים פרטיים וציבוריים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים