אריאל מייסלוס, סטראטוסקייל: "המנמ"ר נדרש לבנות ענן פרטי – פשוט ומכוון לדרישות העסקיות של הארגון"
מנהלי מערכות המידע בארגונים צורכים אוסף של מוצרי מחשוב: לכל חברה יש גלריה של מכונות, שרתים, ומחשבים שמרכיבים את מערכת המידע שלה. לשם ניהולו ואחסונו של המידע יש צורך בשרתים ומחשבים רבים – שרת אחד מאחסן את המידע, שרת אחר מנהל ומנתב אותו, שרת נוסף אחראי לוירטואליזציה ו-Compute, ואחד שמונע שכפול מידע.
"אנחנו באים לעזור לארגון להיכנס לענן. המעבר לסביבת מחשוב ענן הוא מעבר קשה הכרוך בעלויות גבוהות ובהתגברות על אתגרים טכנולוגיים קשים. אנו מסייעים למנמ"ר לבנות את ענן המחשוב הפרטי שלו בצורה פשוטה עם מינימום כאב ולתת לו ליהנות מעלות הקמה נמוכה כמו גם מעלות תפעולית נמוכה", כך אומר אריאל מייסלוס, מנכ"ל ומייסד סטראטוסקייל (Stratoscale).
מייסלוס הוא יזם סדרתי: הוא ממייסדי אנוביט (Anobit), שפיתחה בקר לשיפור ביצועי הזיכרון של רכיבי פלאש (Flash) ונמכרה לאפל (Apple) בינואר 2012 תמורת 390 מיליון דולר, וממייסדי פסעבה שפיתחה טכנולוגיה להעברת מידע על סיבים אופטיים ונמכרה ב-300 מיליון דולר ל-PMC Sierra.
לדברי מייסלוס, "טכנולוגיית Hyper-convergence, עוזרת למנמ"ר לבנות ענן פרטי, בניית תשתית מבוססת ארכיטקטורה ממוקדת תוכנה המשלבת בין משאבים של מחשוב, אחסון, רישות ו-וירטואליזציה ליחידת חומרה אחת. מימוש תפיסה טכנולוגית זו מאפשר לאנשי ה-IT להשתמש באותה חומרה עבור שכבות המחשוב השונות, דוגמת וירטואליזציה או אחסון באמצעות שרתי x86 מבוססי מעבדים של אינטל (Intel) מהספקים השונים, האהובים על המנמ"ר".
לעשות יותר עם אותה כמות כוח אדם
"מערכת ההפעלה למרכזי נתונים של סטראטוסקייל", הסביר מייסלוס, "מאפשרת לנצל את כל משאבי החומרה אשר זמינים במרכז הנתונים של הארגון – כמו מחשוב, אחסון, רשת וירטואליזציה, כדי להשיג ניצול מאוחד של המשאבים. הפתרון של סטראטוסקייל מסייע להפוך שרתים סטנדרטיים מסוג x86 לפתרון תשתית המשלב בתוכו אחסון עתיר ביצועים עם שירותי ענן יעילים, לטובת ייעול הביצועים של הדטה סנטר. החברה מנצלת את יתרון החומרה בה משתמשים כיום בדטה סנטרים מבצעת בה מיקסום (אופטימיזציה) ומספקת ביצועים ויעילות בתפעול הגבוהים משמעותית מהמקובל כיום".
מימוש התפיסה הטכנולוגית, אמר מייסלוס, "נעשה על בסיס ועל גבי התוכנה של סטראטוסקייל . אנו מספקים פתרון Turn Key לבניית דטה סנטר מבוסס תוכנה (SDDC) לסביבות של Private & Public cloud. למתודולוגית הענן יש יתרונות: היא מביאה להגדלת התפיסה של שירות עצמי. כאשר לקוחות יודעים לצרוך שירותים בצורה קלה, אז העומס התפעולי יורד וניתן לעשות יותר עם אותה כמות כוח אדם. הדבר נכון יותר בימינו כאשר הביקוש לשירותי מחשוב ואחסון רק הולך וגדל. בדרך זו ניתן לשרת את הלקוחות בצורה טובה יותר, ואפשר להיות מסוגל לתת מענה מהיר וטוב – וכל זאת בעלות מאד סבירה ומשמעותית ויותר נמוכה מהמצב הקיים".
"בניגוד לחברות אחרות המציעות את רכיבי החומרה (appliance) שלהן", אמר מייסלוס, "מה שאנו מציעים זה פתרון תוכנה בלבד, אנחנו משתדלים לשמור את התוכנה פתוחה עם Openstack API ,Strato API ,Docker APIs for container אשר חוסך את הצורך לרכוש חומרה ייעודית עם תוכנה של VMware , ו/או אחסון של נטאפ (NetApp),או EMC ,HP,HDS ,IBM, מה שמוזיל עלויות של רכישה ושל תפעול".
"הטמענו את הפתרון בארץ בקרב כמה לקוחות, ביניהם ספקיות מחשוב ענן וחברות היי-טק", מסכם מייסלוס, "זו חברת מו"פ ישראלית כאשר מרכז הכובד שלה בפעילות בחו"ל. בפעילות המכירות שהשקנו באחרונה בארץ, גייסנו את אמיר כרמלי בכיר מ-EMC.