שגריר ארצות הברית: "שיתוף הפעולה עם ישראל – קריטי להגנת הסייבר"

"שתי הממשלות נחשבות למטרות איכותיות למתקפות סייבר ושני הצדדים נהנים מהדיאלוג ומשיתוף המידע ביניהם", אמר השגריר שפירו ● הוא העריך כי "בעוד פחות מעשור, העולם יחשוב על באר שבע כעל מובילה עולמית בסייבר"

שגריר ארצות הברית בישראל, דן שפירו. צילום: ממשלת ארצות הברית

"ייצוא הסייבר הישראלי לארצות הברית לבדה עמד בשנה שעברה על שישה מיליארד דולר. במהלך חמש השנים האחרונות תחום הסייבר משך תשומת לב רבה במסגרת יחסי ישראל וארצות הברית. שתי המדינות משתפות פעולה בהתמודדות עם איום הסייבר על ידי שיתוף מידע, השקעות משותפות ושמירה על חופש הביטוי באינטרנט. מדובר בשיתוף פעולה קריטי בהתחשב בעובדה ששתי הממשלות, כמו גם החברות במדינות אלה, נחשבות למטרות איכותיות במיוחד לתקיפות סייבר", כך אמר שגריר ארצות הברית בישראל, דן שפירו.

השגריר דיבר בשבוע הסייבר הבינלאומי שנערך באוניברסיטת תל אביב. הוא ציין בדבריו מספר צעדים בהם נקטה ארצות הברית כדי להקטין את סכנת הסייבר ולהעניש את אלה המנסים לפגוע בה. "באפריל חתם הנשיא אובמה על צו המטיל עיצומים על יחידים או גופים המעורבים במתקפות סייבר שמהוות איום על הבטחון הלאומי של ארצות הברית. לאחר גילוי הפריצה למחשבים הפדרליים וחשיפת נתוניהם של מיליוני עובדי ממשלה בשבוע שעבר, הטלת עיצומים על אלה שביצעו את המתקפה בהחלט מונחת על השולחן", אמר שפירו.

"מקרים כאלה מזרזים את הממשלה שלנו לדון עם שותפינו ברחבי העולם כדי להגביר את הגנת הסייבר", הוסיף. "אנחנו עוזרים למדינות זרות להקים מנגנונים להטמעת הגנת הסייבר ומערכות תגובה מידיות, כדי להבטיח שהן יהיו מוכנות למתקפות. אנחנו גם עוזרים למדינות אחרות להתמודד עם פשעי סייבר ומאמצים את אמנת בודפשט, המבקשת להשוות בין החוקים בתחום זה בכל העולם ולהבטיח שיתוף פעולה בין המדינות. ממשלתי מצפה שישראל תאשרר את האמנה בחודשים הקרובים".

"אני מכיר בחשיבות של שיתוף פעולה בין אנשי המקצוע, האקדמיה והמדינה", אמר השגריר האמריקני. "עלינו להבטיח שלכל השותפים יהיה מקום סביב השולחן בתחום זה – ולא רק למדינות. אני מצפה מארצות הברית ומישראל שימשיכו להבטיח כי האינטרנט הוא מקום בטוח ומשגשג. בנוסף, כמעט חצי ממשתמשי האינטרנט בעולם חיים בימינו במדינות שמגבילות את חופש הביטוי ואנחנו צריכים להבטיח שהרשת תהיה חופשית ופתוחה. עלינו לגבש מדיניות שתבטיח מטרות אלה וישראל היא שותפה טבעית מבחינת ארצות הברית כדי לעשות זאת איתה".

שפירו ציין כי "לפני כחודש ביקרתי בבאר שבע ונפגשתי עם ראש העירייה, בכירי אוניברסיטת בן גוריון, גורמים צבאיים וחברות פרטיות. התרשמתי מהסינרגיה המתאפשרת כתוצאה מהקרבה בין השוק הפרטי, האקדמיה, הצבא והעירייה. בינואר פרסם בית הספר למינהל עסקים של אוניברסיטת ברנדייס כי באר שבע מדורגת כראשונה מבין שבע ערים שעומדות להפוך למרכזי ההיי-טק של העתיד. בעוד פחות מעשור, העולם יחשוב על באר שבע כמובילה עולמית בתחום הסייבר".

כמו כן, הוא אמר כי "הקמת זרוע הסייבר החדשה של צה"ל תוכל להביא להגברת שיתוף הפעולה בין המומחים לסייבר בצבאות ארצות הברית וישראל".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים