אינטל מתמודדת עם 10 מיליארד אירועי אבטחת מידע בכל יום
אנשי אבטחת המידע והגנת הסייבר של החברה מטפלים בכשני טריליון אירועים מדי שנה, בהיקף כולל של 3.5 פטה-בייט - כך על פי דו"ח של החברה
אינטל (Intel) מתמודדת עם 10 מיליארד אירועי אבטחת מידע מדי יום – כך עולה מהדו"ח השנתי של מחלקת ה-IT של ענקית השבבים.
הדו"ח, שמסכם את פעילות מחלקת ה-IT של החברה בשנת 2014, מפרט את האופן שבו אינטל עצמה משתמשת בטכנולוגיה שלה. מהנתונים עולה כי אנשי אבטחת המידע והגנת הסייבר של החברה מטפלים בכשני טריליון אירועים מדי שנה. הטיפול בכל אירוע מתחלק לשלבים שונים: זיהוי האירוע, החלטה האם לסננו ולאחר מכן שימורו במערך האחסון – בהיקף שנתי של כ-3.5 פטה בייט.
עוד נכתב בדו"ח כי "החדשנות אותה אנו מייצרים, לטובת השינוי הטכנולוגי, פועלת בחמש סביבות: מחשוב חברתי, העולם הנייד, בינה עסקית, מחשוב ענן ואינטרנט של הדברים. את כל הסביבות החדשות הללו יש לעטוף באבטחת מידע, עם אספקת יכולות תגובה מהירות לאירועי סייבר". האתגר הזה נעשה, הסבירו אנשי החברה, בעזרת הפלטפורמה להגנת הסייבר Security Business Intelligence, המצמצמת את זמן גילוי האיומים. המשמעות היא שאירוע אבטחה אשר בעבר נדרש היה לטפל בו בזמן של שבועיים, מטופל כיום בתוך 20 דקות. הפלטפורמה נעזרת במידע המגיע מעובדי אינטל, דוגמת אנשי הדטה סנטר שלהם, כמו גם משיתופי פעולה חיצוניים, כגון קלאודרה (Cloudera).
77,520 מעובדי החברה, מתוך 102 אלף עובדים שנסקרו עבור הדו"ח, העידו כי השתמשו בכלי שיתוף חברתיים לייעול עבודתם. אינטל פיתחה עבור עובדיה 164 אפליקציות שמיועדות למובייל. החברה מדווחת עוד, כי רשמה מכירות בהיקף של 351 מיליון דולר כתוצאה, משימוש בכלי ניתוח (Analytics Tools), שמפותחים על ידי עובדי ה-IT באינטל ישראל.
ענקית השבבים מעסיקה כיום כ-106 אלף עובדים ברחבי העולם, מתוכם כ-10,000 עובדים בישראל. מחלקת ה-IT של אינטל תומכת ב-105,992 מחשבים ניידים, 48,700 סמארטפונים, 13,934 מחשבים שולחניים ו-5,000 טאבלטים. אינטל מוציאה כיום סכום של 12,700 אלף דולר על מחשוב עבור כל עובד. הוצאת החברה על מחשוב עובדיה עמדה על כ-2.3% מתוך 55.9 מיליארד דולר, הסכום הכולל של ההכנסות השנתיות של החברה ב-2014.
מחלקת ה-IT של החברה משרתת 170 אתרים ב-66 מדינות. היא מונה 6,065 עובדים ב-50 קבוצות ותקציבה עומד על כ-1.3 מיליארד דולר. לאינטל יש כיום 61 דטה סנטרים, שאחד הגדולים בהם נמצא בחיפה. היקף האחסון שלה מסתכם ב-106 פטה-בייט. יותר מ-80% מנתוני החברה עברו וירטואליזציה.
יורם חסידים, מנמ"ר אינטל ישראל, אמר כי "בישראל עובדים יותר מ-500 אנשי IT, שרובם אחראים על פיתוח פונקציות גלובליות עבור כל משתמשי אינטל העולמית, כמו פתרונות Big Data, תקשורת, מחשוב נייד, אבטחת מידע ואוטומציה של היצור במפעלים והפיתוח". הוא הוסיף כי "ארגון ה-IT בישראל הגיע בשנתיים האחרונות למעמד של אחד משלושת עמודי התווך של פעילות החברה בישראל, לצד הייצור והפיתוח, ולארגון ה-IT המוביל בין כל האתרים הבינלאומיים".
תגובות
(0)