ג'ק מא, מייסד עלי באבא – במקום החמישי בדירוג אנשי השנה של הטיים

על עלי באבא כתבו עורכי המגזין: "זהו אחד הגופים הפיננסיים החשובים ביותר בסין בשנת הכספים 2014; ההנפקה של החברה, בשווי של 25 מיליארד דולר, עשתה את מא לאחד האנשים העשירים בעולם"

הנפקה מוצלחת לג'ק מה

כמדי שנה בחר המגזין טיים (Time) את איש השנה שלו, והפעם אלה אנשי השנה: הלוחמים בנגיף האבולה הקטלני. ג'ק מא, מייסד עלי באבא (Alibaba), דורג על ידי עורכי המגזין האמריקני במקום החמישי.

הלוחמים באבולה גברו על המפגינים בפרגוסון, מיזורי, שהגיעו למקום השני. ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה, זכה לכותרת "האימפריאליסט" ודורג במקום השלישי. מסעוד בראזני, נשיא חבל כורדיסטן, נמצא במקום הרביעי וג'ק מא דורג חמישי, תחת הכותרת "הקפיטליסט".

"כאשר פעמון הפתיחה של בורסת ניו-יורק צלצל ב-19 בספטמבר, היה זה סימן להנפקה הגדולה בעולם אי פעם – גדולה יותר מזו של פייסבוק (Facebook) או של ג'נרל מוטורס (General Motors)", כתבו העורכים. "מייסד עלי באבא והיו"ר שלה, ג'ק מא בן ה-50, מאתגר חלק מהחברות החזקות ביותר באינטרנט, ובכללן eBay, אמזון (Amazon) ו-PayPal, והוא עושה זאת על ידי מיזוג יזמות מערבית עם יכולת ערמומית, ולעתים שנויה במחלוקת, של איך להרוויח במדינה המאוכלסת ביותר בעולם".

עורכי הטיים ציינו כי "עלי באבא היא כיום אחד הגופים הפיננסיים החשובים ביותר בסין. בשנת הכספים 2014 היא הציגה הכנסות של 8.5 מיליארד דולר ורווחים של כמעט מחצית מסכום זה. ההנפקה של החברה, בשווי של 25 מיליארד דולר, עשתה את מא לאחד האנשים העשירים בעולם".

על מא נכתב כי הוא "הבין בזריזות איך לעשות עסקים בארץ מולדתו. מאז שהחל לפעול, בשנת 1999, על ידי קישור יצרנים סיניים עם קונים זרים ומקומיים, עלי באבא מילאה תפקיד מכריע בפתיחה הדיגיטלית של סין למערב… חידושיו לא היו רק טכניים – אלא גם מדיניים ואסטרטגיים". כמו אמני הלחימה הטובים ביותר, הוא מסוגל להפוך את החולשה לכוח".

המגזין מעלה במאמר הארוך כמה הערות, תחזיות ותהיות: "מא לא יכול היה להשיג את הישגיו ללא האישור של בייג'ינג. קשריו עם מנגנון המפלגה הם יתרון מרכזי על פני יריבים זרים, שאינם מתחרים עימו באותו המגרש"; "עם זאת, מיומנותו של מא בקשירת הקשר עם הממשל הסיני התומך בו והשותף לו, תובעת מחירים"; "אם העלית השלטת בבייג'ינג לא הייתה רוצה שעלי באבא יהיה קיים, זה לא היה קורה"; "שאלה בסיסית: האם מא ישכפל – והאם יצליח לשכפל – את ההצלחה הסינית במקום אחר?".

המאמר מסתיים בקביעה כי "כך או כך, מא לא הולך לנוח על זרי הדפנה ולשבת בטל".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים