מהי טכנולוגיית האבטחה הבאה שתצליח?

חנן לביא, מנהל האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ'רס בישראל, דיבר על כמה סטארט-אפים בתחום האבטחה שהחברה מטפחת וציין ש-"לא לשווא ישראל מכונה 'אומת הסטארט-אפ'"

חנן לביא, מנהל האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ'רס בישראל

"מיקרוסופט (Microsoft) פתחה בישראל מרכז מחקר ופיתוח כי היא מבינה שיש לכך ערכים – גם עסקיים וגם טכנולוגיים", כך אמר חנן לביא, מנהל האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ'רס בישראל.

לביא דיבר בפתחו של מפגש CISO, פורום אבטחת המידע מבית אנשים ומחשבים, שהתקיים היום (ג') במרכז המו"פ של הענקית מרדמונד באזור התעשייה הרצליה פיתוח.

לדברי לביא, לצד מרכזי המחקר והפיתוח שיש למיקרוסופט בתוך ארצות הברית, שהגדול שבהם ברדמונד, יש לה שלושה מרכזים כאלה במקומות אחרים בעולם: בסין, בהודו – ובישראל. הוא ציין כי גופי המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בארץ נמצאים בחיפה ובהרצליה ושמדובר בגוף המו"פ הראשון מחוץ לארצות הברית.

הוא אמר כי במרכזי המו"פ של מיקרוסופט בישראל מועסקים כ-600 מהנדסים ישראלים. "ישראל נחשבת בעולם מספר 2 ביזמות, ביזמים, באקו סיסטם של חברות ההזנק, אחרי עמק הסיליקון שבארצות הברית, ולא לשווא היא מכונה אומת הסטארט-אפ. לכן, מיקרוסופט רוצה להיות מחוברת בכל הרבדים לחברות הזנק אלו, ולעבוד עימן".

האקסלרטור של מיקרוסופט, אמר לביא, "היא תכנית שקמה לפני שנתיים וחצי. מטרתה היא לסייע לסטארט-אפים בתחילת דרכם, כך שהם יוכלו להקים חברה, להגיע אל הלקוחות, לסייע להן לפתח רישות עסקי".

מיקרוסופט, הדגיש לביא, "לא לוקחת דבר מהסטארט-אפים. אנו לא מחייבים אותם להשתמש בטכנולוגיה של מיקרוסופט. התכנית היא חינמית לגמרי". לדברי לביא, "אנחנו מחפשים חברות בשלב ה'סיד', כלומר, אם הן גייסו כסף – אז רק מעט. תנאי נוסף הוא שהשוק הפוטנציאלי שלהן צריך להיות מאד גדול. עלינו להאמין בצוות החברות שאנו מטפחים. על החברות להבין כי ייתכן שהן יצטרכו לשנות את המוצר שלהם, כי במקרים מסוימים השוק לא מעוניין במוצר".

עד היום, סיים לביא, "קיימנו ארבעה מחזורים של טיפוח סטארט-אפים, בימים אלה מתקיים המחזור החמישי. עד כה טיפלנו ב-59 חברות. בארבעת המחזורים שהסתיימו, סכום הגיוס הממוצע של החברות בוגרות התוכנית עמד על 1.5 מיליון דולר, במועד של שנה מאז סיום התכנית".

המפגש הסתיים בהצגה של כמה מחברות ההזנק המשתתפות במחזור החמישי: Minereye, אשר מפתחת מערכת לומדת למניעת דלף מידע (DLP); חברת Data flow, שפיתחה מערכת להגנה מפני מוצרים צד ג' המוטמעים בארגון; Siemplify, שפיתחה טכנולוגיה המביטה על נתונים המגיעים ממערכות אבטחה שונות ומייצרת עליהם תובנה אחודה; Capy, המפתחת טכנולוגית אבטחה חלופית ל-CAPTCHA; ו-SCADAfence, שמפתחת מוצרי הגנה לתשתיות קריטיות. אחרונה הציגה חברת הסטארט-אפ Hermetic.io – אשר מספקת הזדהות בכניסה לרשת הארגונית – שאינה מבוססת סיסמאות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים