יו"ר שדולת ההיי-טק בכנסת: "לא ניתן לפגוע בתקציב המדען הראשי"

"ניאבק על כל שקל", אמר ח"כ רוברט אילטוב לאנשים ומחשבים, לאחר ההחלטה שקיבלה הממשלה על קיצוץ רוחבי בתקציבי המשרדים ● בנוסף, הוא קרא לממשלה לתת לחברות ישראליות שעוסקות בסייבר הטבות שכיום מקבלות רק חברות זרות

ח"כ רוברט אילטוב, יו"ר שדולת ההיי-טק בכנסת. צילום: קובי קנטור

"נגן על הקיצוץ הצפוי בתקציב המדען הראשי במשרד הכלכלה, במסגרת הקיצוץ הרוחבי בכלל תקציבי הממשלה. ניאבק על כל שקל. לא ניתן לפגוע במדען הראשי. דווקא כעת, פועלו ותקציבו של המדען חשוב יותר – כי במצב כמו היום, הוא משמש מנוע צמיחה ונדרש להשקיע בו יותר", כך אמר ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו), יו"ר שדולת ההיי-טק בכנסת, בראיון לאנשים ומחשבים.

ח"כ אילטוב ציין כי "זו לא הפעם הראשונה בה מדברים על קיצוץ צפוי בתקציב המדען ולא מדובר במשהו סופי. בכל פעם מדברים על קיצוץ ולבסוף המדען מקבל תוספות. גם כעת, לאחר מבצע צוק איתן ועם התוספת הנדרשת לתקציב הביטחון, יימצאו הדרכים להביא עוד תקציבים למדען. יש בממשלה הבנה שהמדען הוא הקטר של המשק הישראלי".

בהתייחסו לפרסומים אודות הכוונה "להפריט" את לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה ולהקים במקומו רשות אמר ח"כ אילטוב כי "הקמת רשות למדען ראשי זו סוגיה הנבחנת במסגרת רפורמה שהממשלה רוצה לעשות. יש ברעיון יתרונות: חשוב שהמדען הראשי יעודד את התעשייה מההיבט הלאומי ולא רק מההיבט הכלכלי. יש לבחון כי האיזונים נשמרים ככה שהתעשייה תרוויח לא רק ברמה הכלכלית".

"כפי שאני רואה כרגע, יש את האיזונים המתבקשים, אבל יש צורך בהתערבות המחוקק בתוך הוועדות של הכנסת, על מנת לשפר את המצב. חשוב לשמוע את כל הזוויות והצדדים, את הקולות של כל הגופים. שמענו את האוצר ואת המדען הראשי, אבל לא שמענו את קולה של התעשייה בסוגיה", הוסיף.

"בסך הכול, מדובר במגמה טובה", אמר ח"כ אילטוב. "המדען הראשי כרשות עצמאית יפעל באופן יותר מקצועי, וייתכן שזה יהיה טוב יותר מהמצב הקיים. יחד עם זאת, יש לבחון מה קורה עם התגמולים של הסטארט-אפים המתוקצבים: מה קורה עם התקציב ומהו אופן הפעולה והעבודה מול ממשלה. אלה דברים שעדיין לא נחשפו".

"הממשלה מפלה חברות סייבר ממשלתיות-ישראליות"

ח"כ אילטוב, בכובעו כיו"ר ועדת המשנה לסייבר של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, פנה לשר הכלכלה, נפתלי בנט, ולשר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, בנוגע להטבות שניתנות לחברות סייבר שפועלות במדינה. לדבריו, "נוצר מצב אבסורדי במסגרתו חברה ממשלתית ישראלית, שיכולה להוביל את תחום הסייבר במדינה, מנועה מלקבל ממנה הטבות אותן יכולות לקבל חברות זרות".

"התעשייה האווירית והחברות הבנות שלה, כמו גם רפאל ותע"ש, לא יכולות להתמודד ולזכות בהטבות במסגרת חוק עידוד השקעות הון", ציין. "זה פוגע בתחרות ואנחנו, הציבור, נשלם על כך. אני תמה על האפליה הזו, שמונעת מחברות ממשלתיות, דוגמת התעשייה האווירית ורפאל, שהן חברות עסקיות לכל דבר ועניין ובעלות יכולות מוכחות ומרשימות בתחום הגנת הסייבר, מלקחת חלק בהקצאה תחרותית זו".

"מדובר בפגיעה לא הוגנת", אמר ח"כ אילטוב. "היא יוצרת תחרות לא הוגנת ולא שוויונית בגיוס כוח אדם מוכשר לתחום. נוצר מצב אבסורדי בו המדינה נותנת עדיפות אינהרנטית למתחרים זרים ישירים של התעשיות הממשלתיות הביטחוניות. צריך להביא למצב בו החברות הממשלתיות הישראליות יפתחו יכולות מבדלות בתחום הסייבר, ובכך יבטיחו את המשך יתרונה האיכותי של ישראל בתחום".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים