אלקטל לוסנט קבעה שיא מהירות עולמי של 10 ג'יגה-ביט בשנייה על קווי טלפון מנחושת
מדובר בפריצת דרך עבור ספקי תקשורת מבוססי כבלי נחושת, שיוכלו לספק חיבור לרשת במהירויות דומות לאלה של הסיבים לבתים, ולמקומות שאין בהם אפשרות פיזית או כלכלית להניח כבלי סיבים חדשים
מעבדות בל (Bell Labs), זרוע המחקר של אלקטל לוסנט (Alcatel Lucent), קבעו שיא עולמי חדש במהירות העברת תקשורת רחבת פס תוך שימוש בכבלי נחושת: 10 ג'יגה-ביט בשנייה. הכבלים בהם עשו המעבדות שימוש משמשים בקווי הטלפון המסורתיים ובטכנולוגיית אב הטיפוס G.Fast, שמאפשרת שירותי גישה סימטריים רחבי פס, אולטרה מהירים, במהירות של 1 ג'יגה-ביט.
מדובר בפריצת דרך עבור ספקי תקשורת מבוססי תשתית של כבלי נחושת, שיוכלו לספק חיבור לאינטרנט במהירויות דומות למהירויות שירות הסיבים לבתים (FTTH). הטכנולוגיה אף מהווה יתרון גדול עבור מקומות שבהם אין אפשרות פיזית, כלכלית או אסתטית להניח כבלי סיבים חדשים המגיעים עד לתוך דירת הלקוח. במקום זאת, אפשר להביא את הסיבים עד לפינת הרחוב, לקירות הבניין או למרתפים, ומשם תשמש תשתית כבלי הנחושת הקיימת להעברת התקשורת לאורך המטרים הספורים שנותרו עד לדירה.
במבחנים שערכו השתמשו מעבדות בל בטכנולוגית אב הטיפוס XG-FAST. זוהי למעשה הרחבה של טכנולוגית ה-G.fast, תקן פס רחב חדש שבימים אלה מסיים ארגון הטלקומוניקציה העולמי ITU את הגדרתו. בשנה הבאה, לאחר שתקן ה-G.fast יהפוך זמין מסחרית, הוא ישתמש בטווח תדרים של 106 מגה-הרץ להעברת נתונים. בכך הוא יאפשר גידול במהירויות העברת הנתונים בפס הרחב עד ל-500 מגה-ביט בשנייה, על פני מרחק של 100 מטרים.
מנגד, ה-XG-FAST משתמש אמנם בטווח תדרים רחב יותר, של עד 500 מגה-הרץ, כדי להשיג מהירויות גבוהות יותר, אבל במקרה שלו מדובר במרחק קצר יותר. מעבדות בל השיגו מהירות של 1 ג'יגה-ביט בשנייה בתקשורת סימטרית על פני 70 מטר, על זוג יחיד של כבלי נחושת. מהירות של 10 ג'יגה-ביט בשנייה הושגה על פני מרחק של 30 מטר, בשימוש בשני זוגות כבלים (בטכניקה הנקראת "בונדינג", או "הצמדה"). בשני המבחנים נעשה שימוש בכבלי נחושת סטנדרטיים, שסופקו על ידי מפעיל תקשורת אירופי.
מרקוס וולדון, נשיא מעבדות בל, ציין כי "המטרה התמידית שלנו היא להרחיב את גבולות האפשרי, במטרה 'להמציא את העתיד', באמצעות פריצת דרך הטובה פי 10 ממה שאפשרי כיום. המערכת שלנו, שפועלת במהירות של 10 ג'יג-ביט בשנייה על פני כבלי נחושת, היא דוגמה מצוינת לכך. הודות למיצוי יכולותיה של טכנולוגיית הפס הרחב עד קצה הגבול שלה, מפעילי תקשורת יוכלו כעת לקבוע איך לספק שירותי ג'יגה-ביט על פני הרשתות הקיימות שלהם, תוך שהם מבטיחים זמינות גישה לרוחבי פס אולטרה מהירים, באופן הנרחב והחסכוני ביותר".
תגובות
(0)