כך תשמרו על מכשיר האנדרואיד שלכם – חלק ג'

אחרי סקירת הגורם האנושי וסקירת האפליקציות הנקודתיות, הגיע הזמן לבדוק איזה פתרון כוללני קיים ועובד עבור בעיות האבטחה של הסמארטפון או הטאבלט

בכתבה השלישית בסדרה אנחנו נמשיך בקו באפליקציות, אבל הפעם אנחנו נתייחס להגנה כוללת יותר ולא נקודתית. ומה זה אומר? כמו שיודע כל איש PC פיקח, והוא הנחיל זאת אל הכלל, שאת המכשיר אין להזניח, ולהשאירו בלי תוכנת אנטי וירוס בכלל.

כן, בדיוק כמו במחשב האישי, כדי להגן באופן רחב ככל האפשר על מכשיר האנדרואיד שלכם, התקינו בו אפליקציית אנטי וירוס. אל תאמרו לעצמכם לי זה לא יקרה, ותתעלמו מכל אלו שמספרים לכם שמכשיר אנדרואיד זה לא PC עם חלונות: כל חברות האבטחה הגדולות חוזרות שוב ושוב על כך שבגלל הגידול הענק במספר המכשירים הניידים שנמצאים כיום בשוק, ומכיוון שאנדרואיד שולטת בשוק הזה ביד רמה, זו הפכה מערכת ההפעלה המותקפת יותר מכולן.

אנחנו באנשים ומחשבים כבר הצגנו בפניכם את CM Security. מדובר באפליקציה חינמית שהיא יותר מאנטי וירוס. כשהיא סורקת את המכשיר היא בודקת את כל האפליקציות המותקנות במכשיר אחת אחרי השנייה כדי לזהות אם מדובר באפליקציה תקנית או נוזקה מכלשהו.

אבל לא רק: היא גם בודקת הגדרות חשובות במכשיר. כי אם תזכרו בכתבה הראשונה התייחסנו לנושא של אפשור התקנות של אפליקציות מגורם אחר שאינו Google Play. אם CM Security מזהה שההגדרה הזו מאופשרת, היא מייד מוציאה הודעה מתאימה שממליצה לסגור את הפינה הזו. מעבר לכך סורקת האפליקציה את האפליקציות האחרות שמבקשים להתקין במכשיר בזמן שהן מורדות אליו, ולא רק אפליקציות חדשות, אלא גם עדכונים לכאלו שכבר מותקנות במכשיר האנדרואיד שלכם. היא יכולה גם, אם תרצו, לסרוק את כרטיס הזיכרון שלכם, וזה חשוב מאוד אם אתם כאלו שמחליפים אותו מדי, או מוציאים אותו מדי פעם כדי לשלבו במכשיר אחר או במשחב האישי בבית.

נושא אחר אליו היא מתייחסת היא הגלישה באינטרנט. אם תאפשרו לה היא תבדוק את האתרים אליהם אתם גולשים כדי לוודא שלא מדובר באתרים בעייתיים בעיקר בכל מה שקשור לאתרי Phishing שהם אתרים שמתחזים לאתרים 'חוקיים' כדי לשאוב מאלו שמגיעים אליהם מידע חשוב, החל מפרטים אישיים ועד פרטי כרטיסי אשראי.

כפי שאתם מבינים CM Security היא יותר מרק אנטי וירוס. למעשה מדובר באפליקציית אבטחה למכשיר אנדרואיד, ומכיוון שמדובר בנושא חשוב לנו, גם נציין שהיא כמובן לא היחידה בשוק הזה. בחנות של גוגל (Google) אפשר למצוא את כל השמות הגדולים שבתחום, ורוב החברות מציעות מספר כלי אבטחה. כך למשל תוכלו למצוא לא מעט יישומים של סימנטק (Symantec) תחת המותג NortonMobile; אנטי וירוס מקיף של ביטדיפנדר (Bitdefender); את הגרסה של AVG שמוכרת היטב למשתמשי ה-PC; כמו גם זו  של אווירה (Avira); ואפילו גרסה חינמית של קספרסקי (Kaspersky) ועוד.

אלו הן רק גרסאות החינם. אנחנו לא ניכנס כאן לויכוח העתיק האם גרסאות חינם של תוכנות אבטחה מספיקות למשתמשים או לא, אבל בכל מקרה, כל החברות בתחום מציעות גם גרסאות תמורת שלום שאמורות להיות מקיפות, חזקות ויותר, שגם זוכות לעדכונים תכופים יותר.

ולסיום נתייחס אל עוד נקודה שהוצגה בחלק הראשון של המדריך. סיפרנו לכם על האפשרות שגוגל מספקת לאיתור, נעילת ומחיקת מכשיר האנדרואיד שלכם מרחוק. ובכן, לא רק גוגל מציעה את האפשרות הזו, אלא גם אפליקציה בשם Android Lost. בעקרון מדובר בתהליך דומה למה שמציעה גוגל לעשות במקרה של אובדן מכשיר, והאפליקציה הקטנה שמותקנת במכשיר מאפשרת גישה מהאתר של האפליקציה, אבל כמות הדברים שניתן לעשות באמצעות Android Lost עולה לאין שיעור על מה שגוגל מציעה בשירות הפשוט שלה. ניתן לשלוח הודעות, לגרום למצלמה הקדמית לצלם את המשתמש שמחזיק בטלפון, ולהציק למי שגנב או לבקש עזרה מ-'שומרוני טוב' במגוון רחב אפשרויות, וזאת מעבר להפעלת אזעקה או נעילה/מחיקה מרחוק שמציעה גם גוגל. מומלץ בחום אם אתם רוצים להשתמש באפשרות הזו.

בשורה התחתונה, חשוב עם זאת לזכור. בדיוק כמו שהכתבנו בתחילת הדרך, בסופו של דבר רק אתם אחראים למה שקורה למכשיר שלכם., ורק אתם יכולים להחליט עד כמה חשובה לכם האבטחה שלו.

לחלק א' של המדריך לחצו כאן

לחלק ב' של המדריך לחצו כאן

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים