עומר שינבוים, נס: "ארגונים עוברים ממערכות מנהלתיות להטמעת מערכות ליבה"

"המגמה הזאת קיימת בכל הארגונים, והיא מחליפה יישום של ERP גנרי", אמר שינבוים, מנכ"ל חטיבת סאפ בחברה ● לדבריו, מגמה נוספת בארגונים היא ייצור כמות רבה של נתונים בארגונים והתמודדות עם השאלה מה לעשות איתם

"בעשור האחרון, ארגונים היו עסוקים בהטמעת מערכות לוגיסטיות ואחרות, מערכות בק אופיס, ולאחר מכן בשדרוג שלהן. באחרונה אנחנו מבחינים שאותם ארגונים עוברים אחרי עשור לשלב הבא ומתחילים ליישם מערכות ליבה", כך אמר עומר שינבוים, סמנכ"ל חטיבת סאפ (SAP) בנס טכנולוגיות. לדבריו, "אנחנו רואים את המגמה הזאת בכל הארגונים, והיא מחליפה יישום של ERP גנרי. במגזר הבנקאות רווחת הטמעה של מערכות ספר ראשי, ניהול עו"ש, הלוואות וריביות. בחברות ביטוח יש החלפה של מערכות ביטוחיות – חיים ואלמנטרי. חברות יוצאות למכרזי בילינג וגבייה, וכך גם ארגוני בריאות. בכל המגזרים, ארגונים מתחילים ליישם מערכות ליבה".

שינבוים דיבר בפתחו של אירוע פורום C3 ME של אנשים ומחשבים, שהיה זה מפגשו השני. במסגרת האירוע נחשפו מנמ"רים בכירים לפתרונות החדשים מבית סאפ לארגוני ה-ME וליכולות האינטגרציה של נס למערכות אלה. האירוע התקיים היום (ב') באולם האירועים סטוקו בהדר יוסף שבתל אביב, והנחה אותו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים.

בדבריו ציין שינבוים מגמה נוספת: התחלת ייצור כמות רבה של נתונים בארגונים, ובעקבותיה "הם מחפשים מה לעשות עם אותם נתונים". הוא אמר כי "יש לנו יכולת להשתמש בנתונים על מנת לחזות פעילות לקוחות עתידית". שינבוים אף ציין שמאחר שארגונים שואפים לחסוך בעלויות, "הם רוצים פרויקטים מעוטי סיכון, אג'יליים וקצרים".


"יש לנו יכולת להשתמש בנתונים על מנת לחזות פעילות לקוחות עתידית". עומר שינבוים, סמנכ"ל חטיבת סאפ בנס טכנולוגיות. צילום ועריכת וידיאו: דותן גור

הוא הוסיף כי "יצרנו בחברה שלנו, נס, פלטפורמה תחת קורת גג ניהולית אחת, שמספקת פתרון מקצה לקצה. כאשר מסביב יש מעטפת של בדיקות, מסירה, מערך הדרכה והטמעה, עם יכולת לקבלת תמיכה של לשכת שירות, פתרון ורטיקלי והתאמה של הפתרון ללקוח הארגוני. אנחנו מרוויחים מהניסיון העולמי של סאפ, לצד הניסיון שצברנו בארץ לאותו תחום. נס הולכת עקב בצד אגודל עם האסטרטגיה של סאפ, שמתאימה פתרונות למגזרים ספציפיים".

"לנהל לפי מה שעומד לקרות"
נועם זיגרסון
, CTO בחטיבת ה-BI של נס, ציין את חברת גילון, שפועלת בשוק מזה שני עשורים ושנס רכשה אותה לפני ארבע שנים. הוא אמר שבפעילותה, מנסה החברה "לקחת דאטה ולעשות ממנו כסף".

נועם זיגרסון, CTO בחטיבת ה-BI של נס. צילום: קובי קנטורזיגרסון הציג כיצד פתרונות החיזוי מבוסס ניתוח (Predictive Analytics) של החברה מסייעים לארגונים להניב יותר מכירות ורווחים. לדבריו, "מרבית הארגונים רוצים לשמור על רווח קבוע ומתוכנן. המטרה היא למנוע מצבים של תנודתיות".

"החיזוי מבוסס הניתוח נועד למנוע את המצב של ה-BI הקלאסי, שנדמה כנהיגה על בסיס מה שרואים במראה האחורית. הוא מביא גישה פרו-אקטיבית – לנהל לא לפי מה שקרה אלא לפי מה שעומד לקרות", אמר.

לדבריו, שלושה בעלי תפקידים בחברה נדרשים על מנת לבצע חיזוי שכזה: מנהל השיווק, סמנכ"ל הכספים ואיתו אנשי הפיננסים, ואנשי ההנדסה.

החיזוי מבוסס הניתוח, הסביר, "מסייע למנהל השיווק לעבוד טוב יותר מול הלקוחות ולצפות את ההתנהגות העתידית שלהם, תוך שימור לקוחות ופנייה ייחודית ללקוח. מנהל הכספים יכול להוריד עלויות ולהגדיל רווחים בלא פגיעה בלקוחות, בעזרת כלים אלה ולתכנן טוב יותר את התקציב, ואילו אנשי ההנדסה יכולים לנהל את המלאי שלהם טוב יותר ולפתור בעיות הנדסיות בעזרת חיזוי צופה עתיד".

הוא סיכם באמרו כי "שילוב ה-BI הקלאסי עם החיזוי צופה פני עתיד, מביא לכך שניתן לטפל בנתונים טוב יותר ולהניב מהם ערך, עם יותר רזולוציה על הנתונים, תוך טיפול במידע בלתי מובנה, ויכולת לרתום את הנתונים לטובת החיבור לתהליך העסקי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים