קספרסקי: 91% מהארגונים נפגעו בהתקפות סייבר ב-2013

השימוש הנרחב במכשירים דיגיטליים יצר תנאים אידיאליים לריגול מקוון ולהפעלת קוד זדוני לגניבת מידע – כך עולה מדו"ח ענקית האבטחה ● "אנו עדים למגמה חדשה: קבוצות פגע וברח קטנות, התוקפות בדיוק כירורגי. נראה שהן יודעות טוב מאוד מה הן מחפשות אצל הקורבן", נכתב

ארגונים, שימו לב לאבטחה של האפליקציות שלכם! צילום אילוסטרציה: אימג'בנק

91% מהארגונים בעולם סבלו ממתקפות קיברנטיות לפחות פעם אחת במהלך 12 החודשים האחרונים – כך עולה מדו"ח המסכם את 2013 שערכה קספרסקי (Kaspersky Labs) בשיתוף חברת המחקר B2B. כ-9 מתוך 10 ארגונים נפלו קורבן להתקפות ממוקדות – פעילות מתוכננת היטב להדבקת תשתית הרשת של ארגון מסוים.

ב-2013 נחשפו התקפות המבוססות על תוכנות ריגול, המקושרות באופן ישיר או עקיף לפעילות של סוכנויות ממשלתיות שונות. שחקנים מרכזיים נוספים בנוף האיומים הארגוני היו עסקים שפנו לעברייני רשת כדי לחדור לרשתות המתחרים. "אלו הן רק הערכות עצמיות של הארגונים. השימוש המקיף במכשירים דיגיטליים בעסקים יצר תנאים אידיאליים לריגול מקוון ולהפעלת קוד זדוני לגניבת מידע ארגוני. הפוטנציאל הוא כה גדול, עד כי קוד זדוני יכול בקרוב להחליף לחלוטין גורמים פנימיים בארגונים כאמצעי לאיסוף מידע", נמסר מענקית האבטחה.

עוד ציינו בקספרסקי כי "כוחות גדולים של עברייני רשת משמשים כקבלני משנה בפעילויות, שמטרתן העיקרית היא גניבת מידע". התקפות אחרות, כך עלה מהדו"ח, התבססו על חבלה – שימוש בתוכנות קוד זדוני כדי למחוק נתונים, או לבצע חסימה של תשתיות. חלק מתוכנות הסוס הטרויאני הציגו יכולת לגנוב כסף דרך מערכות בנקאות מקוונת.

"עברייני רשת יכולים גם לסכן אתרים ארגוניים ולהפנות גולשים לאתרים מסוכנים, ובכך לפגוע במוניטין החברה", נכתב. לגבי הפסדים פיננסיים, הדו"ח מצביע כי "אלה נגרמו השנה על ידי התקפות מניעת שירות מבוזרות, DDoS, אשר מסוגלות לחסום למשך מספר ימים משאבים מקוונים הפתוחים לציבור – מה שגורם ללקוחות לחפש חברה אמינה יותר – וכתוצאה מכך נגרמים לה הפסדים כספיים".

"הפצה המונית של תוכנת קוד זדוני יכולה להשפיע על כל חברה, אפילו על ארגונים מסחריים קטנים, וכתוצאה מכך לגרום לאובדן של כספים ונכסים בלתי מוחשיים. עברייני רשת משפרים באופן שוטף את הקוד הזדוני שלהם", אמר ויטלי קמלוק, חוקר בכיר בצוות המחקר והניתוח של מעבדת קספרסקי, והוסיף: "הם משתמשים בגישות ובפתרונות לא קונבנציונליים, המתפשטים כמו מגיפה ברשת הארגונית, ומכלים משאבים זמינים בשרתי הרשת וברשתות נתונים. כך, חוקרי קספרסקי איתרו בשנה החולפת את המקרה הראשון של התקפה על שרשרת האספקה. זאת, בשל הקושי לפרוץ לארגונים גדולים, עברייני רשת מוצאים נקודת תורפה אצל קבלני משנה, כמו במקרה של התקפות Icefog".

עלייתם של שכירי הסייבר
בשנים האחרונות, מומחי ענקית האבטחה זיהו ברחבי העולם חבורות גדולות ורעשניות של תוקפי APT, אשר כיוונו התקפות אל מספר גדול של ארגונים בכל המגזרים העסקיים. אלה נשארים ברשתות שנפגעו במהלך מספר שבועות, וגונבים כל פיסת מידע שניתן. אך הסיכויים של גישה זו לפעול לאורך זמן ללא שתחשף, הולכים וקטנים, וכך גם הסיכוי להצליח בפעילות.

"זו הסיבה שאנו עדים למגמה חדשה: קבוצות פגע וברח קטנות, התוקפות בדיוק כירורגי. נראה שהן יודעות טוב מאוד מה הן מחפשות אצל הקורבן", נכתב בדו"ח. "תוקפים אלה באים, גונבים את מה שהם צריכים ועוזבים. הם מכונים בקרב מומחי קספרסקי 'שכירי סייבר' – קבוצות מאורגנות של אנשים, המבצעות פעילות ריגול סייבר או חבלה על פי דרישה, ומקבלות הוראות ממי שמשלם להן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים