השר איתן לראש הממשלה: עצור את חוק הביומטריה

איתן אמר בישיבת שרי הליכוד שהתקיימה הבוקר (א'), כי "הקמת המאגר תהפוך את ישראל למדינת משטרה" ● אמש התקיימה ברחבת הסינמטק הפגנה נגד החוק, בטענה שאם הוא יתקבל - יהפכו כל האזרחים לחשודים בפוטנציה ● מנגד, אמר ח"כ מאיר שטרית, שיזם את ההצעה בכנסת הקודמת: רמת ההגנה על המאגר היא חסרת תקדים; יהיו עובדים שיפקחו עליו

השר מיכאל איתן, המוביל את המאבק בהצעת חוק הביומטריה, ביקש הבוקר (א') מראש הממשלה, בנימין נתניהו, להתערב מיד על מנת למנוע את העברתה במליאת הכנסת. הצעה תועלה מחר לקריאות שנייה ושלישית במליאת הכנסת.

איתן הסביר בישיבת שרי הליכוד מדוע הוא מתנגד לחוק. לדבריו, מדובר בסכנה לאזרחי המדינה, שכן "החוק יהפוך את ישראל למדינת משטרה". הוא אף עתיד לפנות בנושא ליושב ראש הכנסת, רובי ריבלין.

אמש התכנסו ברחבת הסינמטק בתל אביב כ-150 מתנגדים לחוק, חברי תנועת אנונימוס. הם טענו בהפגנה, כי החוק המוצע יפגע באזרחים. עוד טענו, כי הקמת המאגר תעלה מיליוני שקלים וכי זה יהפוך את כל האזרחים לחשודים בפוטנציה.

ח"כ ניצן הורוביץ השיב לטענות תומכי החוק שלפיהן מאגר ביומטרי קיים במדינות העולם המערבי ואמר, כי גרמניה, למשל, אמנם עברה לזיהוי מסמכים באופן ביומטרי, אך דרך מספר מאגרים שונים, שהוקמו לאחר כישלון הניסיון הגרמני להקים מאגר ביומטרי אחד. "תומכי החוק טוענים, כי אחת המטרות שלו היא לעצור מחבלים", אמר הורוביץ. "האם מחבל שיגיע לישראל, כדי לבצע פיגוע, ימסור לפני כן את טביעות האצבע שלו? לא. אם כך – במה יועילו המאגרים?", שאל.

מנגד, אמר ח"כ מאיר שטרית, שיזם את החוק עוד בכנסת הקודמת, כי לטענות המתנגדים אין כל שחר, וכי הם מפחידים את הציבור. "יש בישראל מאגרים הרבה יותר רגישים ברשויות שונות", ציין. "אם אי אפשר להגן עליהם – לפי ההיגיון של המתנגדים, בכלל לא צריכים מאגרים". לדבריו, רמת ההגנה על המאגרים המחוייבת מהחוק היא "חסרת תקדים". "במשרד הפנים ישב אדם שכל תפקידו יהיה לפקח על הרשות המיוחדת שתוקם לצורך כך. בנוסף, כל העובדים שתהיה להם גישה למאגר יעברו סיווג ביטחוני, ובמשרד ראש הממשלה ישב מפקח מיוחד שתפקידו יהיה לפקח על המפקחים. הכנסת תקיים פיקוח מתמיד על פעילות הרשות שבידיה המאגרים, והיא תדווח על כל שימוש בה".

לפי שעה לא ברור האם יהיה להצעה רוב בכנסת, ולא ידוע כיצד יצביע השר איתן, שמצד אחד אמנם מתנגד לחוק, אבל מצד שני הוא חלק מהקואליציה, שאמורה להצביע בעד ההצעה.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. רוניק

    אני לא מבין מה הולך במדינה הזאת. הרי כבר החלפנו ממשלה, יש לנו ראש ממשלה חדש, ועדיין העננה השחורה הזאת לא יורדת לנו מעל הראש. איפה המפלגות הדתיות? איפה כל חברי הכנסת? זה פשע להתייחס לבן אדם כמו אל בהמה. לכל אחד יש הזכות לסרב למאגר ביומטרי כזה. למה אני צריך למסור את טביעות האצבעות שלי ותצלום של הרשתית שלי, אם אני לא רוצה? שיצלמו אותי אם הם רוצים. אבל זה לא מה שהם רוצים. הם רוצים להפוך את החיים של אנשים לבלתי נסבלים. והכל בזכות הטרור... אפילו השר ישי לא מעוניין בזה ( שר הפנים ). יימח שמכם. ממשלת נבלות.

  2. הצילו

    למה הקואליציה אמורה להציע בעד ההצעה? זה חוק של שיטרית מקדימה. ממתי קדימה בקואליציה. אם חברי הקואליציה יחשבו בטעות שהם צריכים להצביע, החוק יעבור. נא להודיע זאת לכל חברי הקואליציה. היום.

אירועים קרובים