דיווחים: מספר האתרים שהתקיפה צפון קוריאה בארצות הברית ובקוריאה הדרומית עלה למאות
פיונגיאנג ממשיכה בפריצות לאתרים ממדינות יריבות לה, וביתר שאת: לפי מקורות ביון דרום קוריאניים מסרו, כי האקרים מהשכנה מצפון פרצו למאות אתרי ממשל, מוסדות פיננסיים, כלי תקשורת ואתרים אחרים ● הצפון קוריאנים ביצעו התקפות DOS, שגרמו לנזק רב ואף הביאו לנטרול של מערכות מחשב בדרום קוריאה ● נראה, כי פיונגיאנג ביצעה את המתקפות באמצעות יחידה שהוקמה בצבאה ובעזרת האקרים ממדינות שונות, בהן סין
צפון קוריאה ממשיכה את מלחמת הרשת שלה נגד ארצות הברית ושכנתה, דרום קוריאה: לפי מקורות ביון בסיאול, עלה מספר האתרים שהתקיפה שכנתה מצפון למאות. מתקפות אלה ממשיכות לגרום לנזקים רבים בהם, כולל השבתתם של חלק מהאתרים. בין האתרים שהותקפו נמצאים כאלה של הממשל האמריקני, מוסדות פיננסיים, כלי תקשורת, אתרי מסחר ואתרים פרטיים. ההתקפה, מסוג DOS
(ר"ת Denial of Service), אף גרמה לנטרולן של מאות מערכות מיחשוב בדרום קוריאה, לאחר שהאקרים השתילו בהם "זומבים" וקודים זדוניים אחרים.
שני הממשלים סירבו לאשר רשמית, כי המתקפות הקיברנטיות הללו בוצעו מצפון אמריקה. זאת על אף שכתובות ה-IP שמהן בוצעו המתקפות נמצאות במדינה הקומוניסטית. עם זאת, יחד עם צפון קוריאה הוזכרו ארבע מדינות נוספות כחשודות שהמתקפות בוצעו משטחיהן.
לדברי הגורם הביטחוני, פועלת בצבא הצפון יחידת האקרים, שנקראת "מעבדות יחידה מספר 110". הוא הוסיף, כי ייתכן שמי שהורה על הקמת היחידה הוא שליט צפון קוריאה, קים ז'ונג איל, בעצמו. המקור טען, כי אנשי היחידה קיבלו פקודה להרוס את רשתות התקשורת והמחשבים של דרום קוריאה. הוא הוסיף, כי היחידה הגדילה את נפח הפעילות וכוח האדם שלה, ולשם כך גייסה מומחי מיחשוב ואבטחת מידע מצפון קוריאה וממדינות נוספות, בהן סין. ההערכות הן שצפון קוריאה לא יכולה לבצע מתקפה שכזו לבדה, שכן מדובר במדינה שהגישה לאינטרנט מוגבלת בה מאוד, וניתנת בעיקר לגורמי ממשל.
תגובות
(0)