משרד התקשורת העניק ל-IBC רישיון לפריסת תשתית תקשורת המבוססת על סיבים אופטיים

במסגרת הפרויקט, IBC מחויבת להגיע לפריסה של 45%-65% בתוך חמש שנים ולפריסה מלאה בתוך 20 שנים ● חברת החשמל היא זו שתבצע את הפריסה בפועל ● שר התקשורת, גלעד ארדן, צופה שהפרויקט יביא לתחרות רבה יותר, הגדלת הפס הרחב באינטרנט והקטנת הפער בין המרכז לפריפריה

שר התקשורת, גלעד ארדן, העניק היום (ג') ל-IBC רישיון במסגרת מיזם הסיבים האופטיים. המיזם יספק שירותי תקשורת מתקדמים באמצעות רשת סיבים אופטיים עד לבית המנוי (FTTH – ר"ת (Fiber To The Home. כמו כן, הוא יביא לפריסה ארצית של תקשורת אינטרנטית בפס "אולטרה-רחב", מה שלפי משרד התקשורת צפוי לתמרץ את ההשקעה בתשתיות, בטכנולוגיות חדישות וביישומים מתקדמים.

במשרד התקשורת צופים, כי המיזם יסייע בגישור על הפערים הדיגיטליים שבין הפריפריה למרכז הארץ. על IBC מוטלת החובה להיות בעלת פריסה אוניברסלית על מנת ליצור תחרות ערה בדואופול התשתיות של בזק והוט (HOT).

חברת החשמל היא שתפרוס בפועל את הסיבים, שיעברו ברוב האזורים במקביל לחוטי החשמל. שירותי התקשורת בפס רחב ובאמצעות סיבים אופטיים "עד הבית" יסופקו לכלל חברות התקשורת בישראל. היקפו של הפרויקט מוערך בחמישה מיליארד שקלים.

IBC מחויבת לספק שירות שנה מיום קבלת הרישיון, כאשר הפריסה תעשה על פני חמש שנים. מתום חמש השנים תהיה פריסה ביחס של 1/1 בין המרכז לפריפריה. במשרד התקשורת מעריכים, כי מכיוון שהמיזם עתיד לפרוס את תשתית הסיבים על גבי התוואי הקיים של חברת החשמל, ייתכן שהוא יסתיים מוקדם יותר מהמצופה. בתום השנה החמישית צפוי שיעור החדירה, במונחי נגישות לבתים, להגיע לבין 45% ל-65%, ולאחר מכן לצמוח ב-5% בשנה, עד השנה העשירית. מהשנה ה-11 תוכל החברה לבצע את הפריסה כרצונה, ובלבד שעד תום השנה ה-15 יהיו הסיבים נגישים לשלושת רבעי מהבתים במדינה ועד תום השנה ה-20 – לכלל הבתים.

הפרויקט עתיד לספק שירות לבעלי רישיונות חסרי תשתית ארצית, שימכרו ללקוחות הקצה חבילת שירותים כוללת. במסגרת הפרויקט יימכרו שירותי תקשורת לחברות תקשורת וללקוחות עסקיים גדולים. בראש קבוצת המשקיעים עומדת חברת ויה אירופה השבדית והבעלות בחברה שייכת לקבוצת משקיעים (60%) ולחברת החשמל (40%).

"תשתיות מפותחות – הדרך לצמיחה כלכלית"
ארדן אמר, כי "כשנכנסתי לתפקיד, הפרויקט הבליח ונצנץ כמו יהלום ולכן, היה לי חשוב מאוד להביא אותו לידי מימוש. התחייבתי שנעשה הכול כדי לסייע כמיטב יכולתנו, על מנת שהביורוקרטיה וכל מיני הליכים ממשלתיים אחרים לא יהוו מכשול ויסרבלו את הגשמת הפרויקט – ואמנם כך היה". לדבריו, "קצב הגלישה בישראל עדיין רחוק ממה שהיינו רוצים לראות, בהתחשב בעובדה שהציבור בישראל חובב טכנולוגיה ונוטה לאמץ במהירות פתרונות ופיתוחים טכנולוגיים חדשים. מיזם הסיבים האופטיים צפוי לתת מענה לכך". השר הוסיף, כי "הדרך לצמיחה כלכלית ולשגשוג חברתי תתאפשר רק באמצעות תשתיות מתקדמות ומפותחות, ובראשן תשתיות התקשורת".

כמו כן, אמר ארדן, כי "הפרויקט יסייע בקידום האפשרות להציע שידורי טלוויזיה בטכנולוגיות IPTV ו-OTT. אני מעריך שבעקבות המהלך הזה, שחקני תוכן חדשים ייכנסו לתחום השידורים, מה שיתרום לביסוס התחרות בשוק השידורים הרב ערוצי".

"מיזם הסיבים ייתן דחיפה לתעשיית הידע בישראל", ציין ארדן. "הוא יעודד יזמים ונותני שירותים לפעול בסביבה של מהירויות פס גבוהות ולנצל את התשתית הטכנולוגית לטובת פיתוחים חדשים. לצד זאת, הוא יסייע בקידום החינוך, הבריאות והחברה בישראל. ככל שקצב העברת הנתונים גדל, הנגישות למידע גדלה, וזה המפתח לצמצום פערים. לסיכום, היום הזה הוא יום גדול לעתידן של התקשורת, הכלכלה והחברה בישראל, שהיא מובילה טכנולוגית עולמית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים