יבמ רכשה את CSL הישראלית, העוסקת בניהול וירטואליזציה למיינפריים, במיליוני דולרים
CSL היא חברה פרטית, הפועלת ממשרדים בהרצליה פיתוח ומעסיקה שמונה עובדים ● מייסדה, שרון חן, פעיל בענף כ-30 שנה, ושימש בין היתר כמנהל התמיכה במכירות בדיליג'נט, שנרכשה אף היא על ידי יבמ ● CSL היא הרכישה ה-12 של הענק הכחול בישראל
אקזיט ישראלי נוסף: יבמ (IBM) רכשה אמש (ג') את חברת התוכנה הישראלית CSL International, המפתחת טכנולוגיה לניהול וירטואליזציה על גבי מחשבים מרכזיים (מיינפריים) של הענק הכחול. CSL היא חברה פרטית, הפועלת ממשרדים בהרצליה פיתוח ומעסיקה שמונה עובדים. פרטיה הכספיים של העסקה לא פורסמו, אולם לאנשים ומחשבים נודע, כי היקפה עומד על מיליוני דולרים. העסקה צפויה להיסגר ברבעון השלישי של השנה, בכפוף לעמידה בתנאי סגירה מקובלים ובדרישות רגולטוריות.
CSL International הוקמה באוקטובר 2004. היא החלה את פעילותה כחברת מוצרים ושירותים בתחום מערכות המידע והמשיכה לכיוון של פיתוח פתרונות תוכנה כמענה לצרכים שזיהתה אצל לקוחותיה. בשנת 2007 החליטה החברה למקד את מאמציה בפיתוח CSL WAVE – פתרון לניהול שרתי לינוקס (Linux) וירטואליים בסביבת z/VM. שרון חן, מייסד ומנכ"ל CSL International, פעיל בענף זה יותר משלושה עשורים. לפני הקמת CSL שימש כמנהל התמיכה במכירות בדיליג'נט (Diligent), שנרכשה אף היא על ידי יבמ, וקודם לכך ניהל חברת ייעוץ פרטית.
רכישת החברה הישראלית מוגדרת על ידי יבמ כהשקעה אסטרטגית בסל מוצרי המיחשוב המרכזי שלה, מערכות System z. מיבמ נמסר, כי הרכישה מרחיבה ומעמיקה את יכולות העבודה של מחשבים מרכזיים בסביבת ענן מיחשוב, באמצעות שימוש בכלי ניהול פשוטים ויעילים למספר גדול של סביבות וירטואליות הפועלות על גבי מכונה אחת.
מערכת התוכנה CSL WAVE של החברה הנרכשת מאפשרת לנטר ולנהל סביבות הפעלה z/VM ולינוקס על גבי שרתים מרכזיים מדגמי System z. התוכנה פועלת במתכונת של Drag and Drop ומאפשרת ביצוע מיידי של משימות הקמת שרתים וירטואליים, זיהוי השרתים הפועלים כבר על גבי מכונה נתונה, וקישור של שרתים וירטואליים אל משאבים הזמינים בסביבת המיחשוב הארגונית. כך, ניתן לפנות יותר כוח אדם מקצועי ומיומן מביצוע משימות אלו – להתמודדות עם אתגרים עסקיים אחרים.
לדברי גרג לוטקו, מנהל קו מוצרי System z בענק הכחול, "ככל שלקוחות מקימים סביבות מיחשוב חכמות יותר ויותר, הם מחפשים אחר דרכים משופרות לניהול ושליטה בעלויות ה-IT ובמורכבות הגוברת המאפיינת אותן, מבלי להתפשר על רמת האבטחה או לוותר על אפשרויות ההרחבה והגידול. רכישת CSL תביא לכך שיבמ מרחיבה את יכולותיה בתחום הווירטואליזציה של סביבות ענן, ומפשטת עוד יותר את אפשרויות מיצוי היתרונות הזמינים בסביבת לינוקס על גבי System z".
עוד נמסר מהענק הכחול, כי "רכישת חברת ההזנק הישראלית CSL משתלבת היטב באסטרטגיה אותה מקדמת יבמ, ההופכת את המחשב המרכזי לשרת לינוקס לכל דבר, אליו ניתן לאחד אלפי שרתים הפועלים על גבי מגוון מעבדי אינטל (Intel) ואחרים – תוך חיסכון משמעותי בעלויות ופישוט משימות הניהול".
הרכישה ה-12 של יבמ בישראל
הענק הכחול ביצע בישראל 11 רכישות עד זו האחרונה, של חברות ישראליות או חברות עם מרכז פעילות בישראל. ב-2001 נרכשה חברת התוכנה Ubique, וב-2005 נרכשה iPhrase. יוניקורן (Unicorn) נרכשה ב-2006, וב-2007 נרכשה Watchfire.
הרכישה הגדולה מכולן הייתה זו של XIV הישראלית, המפתחת מערכות אחסון מבוססות מיחשוב גריד, תמורת כ-300 מיליון דולרים, בסוף 2007. בדצמבר 2009 רכשה יבמ את גארדיום (Guardium) הישראלית ביותר מ-200 מיליון דולרים. רכישה בולטת נוספת התבצעה באפריל 2008, אז קנתה יבמ את דיליג'נט הישראלית, שעסקה בפתרונות למניעת שכפול מידע, תמורת 165 מיליון דולרים. באותו חודש נרכשה על ידי יבמ גם FilesX תמורת 80 מיליון דולרים. זו האחרונה סיפקה פתרון לשחזור נתונים, עם מערכת להתאוששות מהירה של יישומים עסקיים קריטיים ושל שרתים הפועלים בסביבת מיקרוסופט (Microsoft).
עוד נרכשה באותה השנה חברת התוכנה Telelogic. ב-2010 נרכשה סטורווייז (Storwize) הישראלית, הפועלת בתחום האחסון, תמורת כ-150 מיליון דולרים. ב-2012 נרכשה וורקלייט (Worklight) הישראלית, המפתחת כלים לבניית יישומים למכשירים ניידים, תמורת כ-70 מיליון דולרים.
תגובות
(0)