ענת מרקוס, טבע: "ביצענו שילוב בלתי מתפשר בין טכנולוגיה לניהול משאבי אנוש"
"השילוב עזר לנו להשיג את היעדים הנדרשים בבניית המערך החדש של החברה", אמרה ענת מרקוס, מנהלת טכנולוגיות גלובליות לניהול משאבי אנוש בטבע ● היא הציגה את אסטרטגיית ה-Reshape, שיצרה טבע במטרה "להשתנות לארגון גלובלי וסיסטמטי יותר, תוך התמקדות באנשים"
"ביצענו שילוב בלתי מתפשר בין הטכנולוגיה לניהול משאבי האנוש בבניית המערך החדש של החברה, במטרה להשיג את היעדים הנדרשים", כך אמרה ענת מרקוס, מנהלת טכנולוגיות גלובליות לניהול משאבי אנוש בטבע.
מרקוס דיברה בכנס HR-Tech 2013, שנערך אתמול (ג'), בהפקת אנשים ומחשבים, במרכז הכנסים וואהל סנטר ברמת גן. הכנס עסק במערכות מידע לניהול ההון האנושי והחברתי.
בדבריה הציגה מרקוס את התמורות והתהפוכות בכלים ובטכנולוגיות בהן השתמשה טבע לצורך ניהול משאבי האנוש בכלל המערך הגלובלי של המשרדים והחברות שלה ברחבי העולם. היא ציינה, כי החברה מעסיקה יותר מ-46 אלף עובדים בכ-70 מדינות. "לא כל המדינות זהות מבחינתנו, כי במדינות שבהן מספר העובדים רב יש צורך בשירותים רבים יותר", הוסיפה.
"בסוף 2012 הצגנו אסטרטגיה חדשה, אותה אנחנו מכנים Reshape, במטרה ליצור שינויים רבים בחברה", סיפרה מרקוס. "טבע משתנה כיום לארגון גלובלי וסיסטמטי יותר, תוך התמקדות באנשים. אנחנו מקטינים את הביזור. אם בעבר, כל מנהל סניף או מדינה בחברה היה אחראי לשירותים, מכירות ומשאבי אנוש באופן עצמאי, כיום כל ארגון מקומי בתחומי ה-IT וה-HR הופך לחלק מהארגון הכללי שלנו, שנותן שירותים לכל החברה".
לדבריה, "היעדים שהצבנו לעצמנו מניעים את האסטרטגיה שתתמוך בשינוי הארגוני והמבני. כחלק מהטרנספורמציה, יש צורך להגדיר מחדש את מקומם של ה-IT וה-HR בארגון, כדי שאפשר יהיה לתת את השירות שאנו צריכים לתת תוך הענקת חוויית שימוש משמעותית ונוחה. אנחנו צריכים לבנות את ארגון ה-HR העתידי באמצעות טכנולוגיות שמאפשרות מרכזי מומחיות ותמיכה, וכן טכנולוגיה שצריכה לעזור לנו לתת שירות בתוך הארגון והחוצה".
"הכלי של סאפ – התקדמות כמו המעבר ממפות ל-GPS"
כריס מק'ללן, מומחה הדרכה בסאפ (SAP), הציג בדבריו בכנס את SAP Workforce Performance Builder, כלי האימון וההדרכה ב-IT ששחררה החברה. הוא אמר, כי הכלי החדש מציע התקדמות "כמו שפעם אנשים השתמשו במפות כדי למצוא את הדרך ואחר כך עברו להשתמש ב-GPS וביישומים אחרים דיגיטליים".
"השקנו את הכלי בישראל לפני כחודש, שנה אחרי שרכשנו אותו, לאחר שהוספנו את העברית כשפה ה-41 בה הוא תומך", הוסיף מק'ללן. "הכלי מהווה חלק מהמחויבות של סאפ לטכנולוגיות לימוד. זה תחום שאנחנו משקיעם בו רבות. התחום הזה מיועד לכל חברה שמיישמת מערכת IT חדשה". הוא ציין ש-"הכלי הזה מספק דרך מהירה וקלה לשפר את האימוץ של ה-IT בידי האנשים בארגון. הוא משתמש בטכנולוגיה מהפכנית שיצרנו כדי לאפשר לאנשים ללמוד להשתמש בטכנולוגיה".
לפי מק'ללן, בעזרת Workforce Performance Builder ניתן לספק לעובדים כל אמצעי לימוד שצריך – החל בהוראות היכן ללחוץ על המסך, אילו שדות למלא ובאיזה סדר, דרך יצירת מסמכים תומכים וכלה ביצירת הדמיות של שימוש במערכת. בנוסף, לאחר שיוצרים את ערכת הלימוד ניתן לתרגם את כולה באופן אוטומטי לכל השפות הנתמכות – דבר שלטענתו חשוב במיוחד לארגונים גדולים וגלובליים.
"ה-Builder מאפשר להפחית את כמות האימון שצריכים להעניק לאנשים, מאחר שניתן לספק הדרכה לכל יישום שנמצא במערכת. התועלות של כך הן שהוא מהיר יותר, טוב יותר ודורש עלות הרבה יותר נמוכה מאימון מסורתי. זו פיסת טכנולוגיה שמתרכזת באנשים. היא מקילה על אנשים שמתקשים באימוץ והכרה של טכנולוגיה חדשה ועוזרת להשיג בממוצע רמה גבוהה יותר של הבנה, להביא את כולם לסטנדרד מסוים של יכולות"", סיכם.
תגובות
(0)