פיני כהן, STKI: "טכנולוגיית Hadoop ובסיסי נתונים NoSQL מאיימים על חברות האחסון"

חברות האחסון מאוימות על ידי שני אלה, כמו גם על ידי ה-Big Data – אמר כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר בחברה ● מגמה נוספת אותה הוא מזהה בעולם זה היא "אחסון מנוהל ומוגדר תוכנה, שמשנה את האופן בו מערכות האחסון עובדות" ● לדבריו, מנהלי התשתיות נמצאים כיום בעמדה טובה יותר להתמקח עם ספקים ועליהם "להגדיר מפורשות מה הם דורשים, להעיז לשנות ספקים ולהביא לירידה בהוצאות בתחום"

"שתי מגמות משפיעות כיום על עולם האחסון: המימוש של הטיפול ב-Big Data, על ידי טכנולוגיית Hadoop ועם בסיסי נתוניםNoSQL – מה שמאיים על חברות האחסון, ואחסון מנוהל ומוגדר תוכנה, שמשנה את האופן בו מערכות האחסון עובדות", כך אמר פיני כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר ב-STKI.

כהן דיבר בפתח כנס STORAGE&BACKUP2013. באירוע, שנערך היום (א') בהפקת אנשים ומחשבים במרכז הכנסים אבניו שבקריית שדה התעופה, השתתפו מאות מקצועני תשתיות IT. מנחי הכנס היו פלי הנמר – יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ויהודה קונפורטס – העורך הראשי של הקבוצה.

בדבריו ציין כהן שתי מגמות נוספות ומנוגדות, שמשפיעות אף הן על עולם האחסון: "קצב ושטחי האחסון גדלים כאשר מנגד ממשיכה הירידה של מחירי מערכות האחסון. מצב זה, בצירוף המצב הכלכלי, מספק יתרון למנהלי התשתיות כשהם עומדים מול ספקיות האחסון. הם יכולים לשנות את תמהיל מערכות האחסון שלהם עד לכדי צמצום העלויות בחצי. כיום אפשר להתעקש מול הספקים על מנת להגיע למחירי אחסון טובים". לדבריו, "מנהלי התשתיות נדרשים להגדיר מפורשות מה הם דורשים, להעיז לשנות ספקים ולהביא לירידה בהוצאות בתחום".

"עולם ה-IT נמצא באיחור של שנים לעומת האופן בו פועלים מערכי IT בחברות היי-טק בכלל ובחברות אינטרנט בפרט", הוסיף כהן. לדבריו, "חברות האינטרנט עושות במחלקות ה-IT שלהן דברים בצורה שונה מאשר מחלקות ה-IT בארגוני האנטרפרייז. ארגוני האנטרפרייז לא יודעים ולא יכולים כיום לעשות את מה שחברות האינטרנט עושות. אגב, גם ספקיות ה-IT טרם הסתגלו לאותם שינויים".


צילום ועריכת וידיאו: עדי רמלר

הוא הביא כדוגמה את הרשת החברתית Pinterest, המשרתת 18 מיליון משתמשים, מתחזקת 410 טרה-בייט של נפח אחסון וחווה גידול שנתי של פי 10. למרות זאת, ציין, כמות אנשי ה-IT שלהם עומדת רק על 12. "הסיבה לכך היא שהרשת הזאת עובדת על הענן של אמזון (Amazon), חוסכת בהפעלת שרתים בשעות מסוימות ופועלת באופן אג'ילי. לו זו הייתה מחלקת IT בארגון אנטרפרייז, כמות העובדים הנדרשת לתפעול שכזה הייתה גדולה בהרבה".

דוגמה נוספת אותה ציין כהן היא זו של אינסטגרם (Instagram), שמספר המשתמשים שלה גדל במיליון בתוך 10 ימים "ולמרות זאת, יש לה מעט מאוד עובדי סיסטם".

"הפילוסופיה של חברות האינטרנט היא פשטות תפעולית. קל להן לעשות זאת, כי יש להן משימה אחת – תהליך עסקי אחד", אמר. "הן עושות שימוש בטכנולוגיות חדשות. בחלוף זמן, הדבר יגיע גם למערכי IT בארגונים, ובתוכם, לתשתיות ולאחסון".

כהן דיבר גם על הטיפול ב-Big Data וציין שהוא "בא מהראש של חברות האינטרנט, שחושבות ומתנהגות באופן שונה מחברות IT. אלה האחרונות רגילות לאחסון מרכזי ולמערכות אחסון מבוססות מותגים, בעוד שמי שמטפל ב-Big Data עובד עם דיסקים פשוטים, שרתים פשוטים ובלי אחסון מרכזי. כך מתקבל חיסכון משמעותי בעלויות. גם אם הציוד הפשוט מתקלקל יותר, הוא מתקן את עצמו תוך כדי תנועה. לאנשי ה-IT קשה מבחינה תרבותית-ארגונית לאחסן נתונים חשובים על דיסקים פשוטים ובאחסון לא מרכזי. עובדה זו מהווה איום על חברות האחסון. בעתיד, מערכי IT בארגוני אנטרפרייז, ובתוכם אנשי התשתיות והאחסון, ישעתקו את העבודה של מחלקות המיחשוב של חברות האינטרנט, שנעזרות בטכנולוגיות Hadoop ו-No SQL.

הוא סיכם בציינו, כי "האחסון גדל וממשיך לעלות מדי שנה בהיקף של 25%-70%. מחירי האחסון לטרה-בייט יורדים בכל שנה ברבע. הגידול באחסון יימשך, אבל יש דברים שמשנים את המשוואה: Big Data ,Hadoop ו-No SQL. השינוי השני יבוא מאחסון מוגדר ומנוהל תוכנה, וזה ייקח את התעשייה לכיוון אחר לגמרי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים