שר התמ"ת שמחון בביקור במיקרון: "ישראל לא יכולה להיות החצר האחורית של חברות רב לאומיות"
"עלינו להבהיר לכל קונה פוטנציאלי, שישראל איננה תחנת מעבר - אלא מוקד של קידמה טכנולוגית", אמר הבוקר השר בעת ביקורו במפעל שבקרית גת, שעתיד להיסגר בעוד כשנתיים ● מנכ"ל מיקרון ישראל, יונתן ונד: "אם לא ימצא רוכש למפעל בחודשים הקרובים, כ-1,800 עובדים יאבדו את מקור פרנסתם"
"הדבר החשוב ביותר הוא הבטחת פרנסתם של עובדי מיקרון (Micron)", כך אמר שר התמ"ת, שלום שמחון, בעת ביקורו היום (ד') במפעל מיקרון שבקריית גת. זאת, לאחר שבתחילת דצמבר 2012, מסרה הנהלת מיקרון העולמית שבכוונתה להוציא את פעילות הייצור מישראל ולכן העמידה אותה למכירה. במסגרת הביקור הרשמי הגיעו לצד שמחון צביקה אורן – נשיא התאחדות התעשיינים, שלמה וקס – מנכ"ל איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, אבירם דהרי – ראש העיר קרית גת, ונירה צימלס – סמנכ"ל מעסיקים בשירות התעסוקה.
שמחון הוסיף ואמר בעת ביקורו, כי "לנוכח הקשיים איתם מתמודדת התעשייה הישראלית, על ממשלת ישראל להכין בשנים הקרובות ארגז כלים שיאפשר לתעשייה להתמודד עם האתגרים". כמו כן, הדגיש שמחון, כי "עלינו להבהיר לכל קונה פוטנציאלי, שישראל איננה תחנת מעבר – אלא מוקד של קידמה טכנולוגית. אנחנו לא יכולים להיות החצר האחורית של חברות רב לאומיות".
"במידה שלא ימצא רוכש למפעל בחודשים הקרובים הוא ייסגר בתחילת 2015. אם זה אכן יקרה, כ-1,800 עובדים יאבדו את מקור פרנסתם", אמר מנכ"ל החברה בישראל, יונתן ונד. לדבריו, "אנו נתונים ללוח זמנים קצר ולחוץ ביותר של כחודשיים בלבד למציאת רוכש. המדינה תוכל לסייע על ידי מתן חבילת תמריצים לקונה פוטנציאלי, שעשוי להכריע אם קונה יחליט להשקיע ולרכוש את מפעל הייצור בקרית גת או במדינה אחרת".
צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים, חזר גם הוא על כך שמדינת ישראל חייבת להתערב. "למרות אווירת הקיצוץ בתקציב, אחד הדברים החשובים שצריך לעשות זה לא לשכוח את הצמיחה, ובין היתר נקפיד שהממשלה תיתן את כל הסיוע הדרוש לכך", אמר אורן. "המדינה צריכה לחשוב ולראות מהם הצעדים העתידיים שינקטו על מנת שעתידם ופרנסתם של מאות עובדים בישראל לא יהיה תלויים בשיקולים של חברות זרות שקמות ועוזבות כך סתם".
יצוין, כי הביקור של שמחון וצוותו במפעל אינו הפגישה הראשונה שקיים עם הנהלת המפעל מאז הודעתה של מיקרון. לדברי השר, "משרד התמ"ת יעקוב אחר ההתרחשויות במפעל בחודשים הקרובים".
במפעל מיקרון שבקרית גת מועסקים יותר מ-2,000 איש, לרבות 800 עובדי קבלן, והוא היה המפעל הראשון שהקימה אינטל (Intel) בקריית גת. ענקית השבבים העבירה את המפעל לנומוניקס – חברה משותפת של אינטל ו-אס.טי מיקרואלקטרוניקה, שממוקדת בתחום זיכרונות פלאש (Flash). ב-2010 רכשה מיקרון את נומוניקס. בשנה שעברה החלו הבעיות בפעילות החברה בארץ: מיקרון העבירה כמה מעשרות עובדיה לעבוד במפעל אינטל הסמוך, כחלק מארגון מחדש. באפריל 2012 נרכשה חלק מפעילות הייצור של מיקרון העולמית בידי טאואר (Tower) תמורת 140 מיליון דולרים. בדצמבר האחרון, כאמור, הודיעה מיקרון העולמית כי בכוונתה להוציא את פעילות הייצור מישראל. בימים אלו פועל צוות משותף של משרד האוצר, משרד התמ"ת ומיקרון ישראל במטרה להגיע לתוכנית שתבטיח את המשך פעילותו של המפעל.
תגובות
(0)