משרד התמ"ת מנסה למנוע את סגירת מיקרון ישראל
יחד עם משרד האוצר ונציגי חברת השבבים, ינסו אנשי התמ"ת לגבש תכנית סיוע שתבטיח כי המפעל של מיקרון בקרית גת לא ייסגר וכי 1,300 עובדיו לא יפוטרו
משרד התמ"ת הקים צוות משותף לו, למשרד אוצר ולנציגי מיקרון (Micron Technology) ישראל, שיפעל במשותף על מנת לנסות ולגבש תכנית סיוע שתבטיח כי המפעל של ענקית השבבים בארץ לא ייסגר וכי 1,300 עובדיו לא יפוטרו.
במטרה לבחון את המציאות שבה פועל המפעל וכיצד ניתן לסייע לו ולמנוע פיטורי עובדים, נפגשו היום (א') שלום שמחון – שר התמ"ת, שרון קדמי – מנכ"ל המשרד, חזי צאייג – מנהל מרכז ההשקעות, וינון אלרועי – המשנה למנכ"ל התמ"ת, עם יונתן ונד – מנכ"ל מיקרון ישראל. שמחון אמר ל-ונד, כי "משרד התמ"ת מבין את המצוקה ומטרתו להבטיח את עתידם של העובדים".
הפגישה נערכה לאחר שביום ה' האחרון נודע ל-1,300 עובדי מפעל השבבים בקריית גת, כי המפעל צפוי להיסגר או להימכר. אם עד 2015 לא יימצא קונה למפעל, העובדים יפוטרו. עם זאת, לא צפויים פיטורים בטווח הקצר. מיקרון פרסמה הודעה בנושא, לפיה החברה "שוקלת מציאת חלופות אסטרטגיות למפעל ייצור המוליכים למחצה שלה בקרית גת (Fab12). אחת האפשרויות הנבחנות הינה למצוא רוכש עבור המפעל בישראל. אם לא, מיקרון תפחית הדרגתית את היקף הייצור שלה במפעל ותצמצם את היקף כוח האדם שלה בהתאם".
מיקרון, יצרנית רכיבי זיכרון פלאש (Flash) המשמשים למצלמות, קונסולות משחקים וטלפונים ניידים, ביצעה לאחרונה מהלך שינוי אסטרטגי, סגרה את פעילות ייצור הרכיבים שלה לתחום ה-LED והשוק הסולרי, והיא מתמקדת בענף רכיבי הפלאש בלבד בטכנולוגיה של 300 ננומטר. הרכיבים המיוצרים בישראל מיועדים לטכנולוגית 200 ננומטר. אם מיקרון לא תמצא רוכשים למפעל בקרית גת, היא תעביר את ציוד הייצור שלה למפעלים בסינגפור ובווירגי'ניה.
במפעל מיקרון שבקרית גת מועסקים יותר מ-2,000 איש, לרבות 800 עובדי קבלן. מפעל מיקרון היה המפעל הראשון שהקימה אינטל (Intel) בקריית גת בשם Fab 18. אינטל העבירה את המפעל לנומוניקס – חברה משותפת של אינטל ו-אס.טי מיקרואלקטרוניקה, שממוקדת בתחום זיכרונות פלאש. ב-2010 רכשה מיקרון את נומוניקס. בשנה שעברה החלו הבעיות בפעילות החברה בארץ: מיקרון העבירה כמה מעשרות עובדיה לעבוד במפעל אינטל הסמוך כחלק מארגון מחדש. באפריל באותה שנה נרכשה חלק מפעילות הייצור של מיקרון העולמית בידי טאואר (Tower) תמורת 140 מיליון דולרים.
תגובות
(0)