ממשל ארה"ב: "מטא מרוויחה מנתוני ילדים ובני נוער – ומסכנת אותם"

ה-FTC מצא סיכון לקטינים בפלטפורמות של מטא - ביניהן אינסטגרם ופייסבוק - למשל בתחום בקרות ההורים על צ'טים, ורוצה לאסור עליה להמשיך בכך ● מטא האשימה את ה-FTC בחריגה מתחום סמכותה ואמרה: "זה תרגיל פוליטי"

טוענת ש-מטא לא שומרת על כללי פרטיות הילדים שהתוותה. ה-FTC.

ועדת הסחר הפדרלית של ארה"ב, ה-FTC, האשימה באחרונה את מטא (Meta) – החברה האם של פייסבוק ואינסטגרם – בהפרת הסכם פשרה מולה מ-2020, וכחלק מכך באי הטמעת בקרת הורים מספקת בשירותים שאותם היא מציעה למשתמשיה. הוועדה מעוניינת כעת לאסור על החברה להרוויח כסף מנתוני ילדים ובני נוער ובכלל, הציעה שינויים בתנאי הפעולה שהיא מחילה על מטא.

עם מי שוחחו הילדים ב-Messenger Kids? צילום אילוסטרציה: BigStock

עם מי שוחחו הילדים ב-Messenger Kids? צילום אילוסטרציה: BigStock

לפי ה-FTC, פייסבוק לא עשתה מספיק כדי לציית לצו פרטיות שקיבלה ממנה ב-2020, כחלק מפשרה שעליה הוסכם בפרשת הפרת הפרטיות הדרמטית ששמה שערוריית קיימברידג' אנליטקה (אשר הגיעה יחד עם קנס בגובה 5 מיליארד דולר). לפי הטענות של הוועדה, על אף שנאסר עליה לנהוג כך, מטא "המשיכה לתת למפתחי אפליקציות גישה למידע הפרטי של המשתמשים". ואולם הממצא הכי מדאיג אולי של ה-FTC, לכאורה, הוא שמוצר ה-Messenger Kids של פייסבוק הטעה הורים לגבי מי שיכול להתחבר לצ'אט עם ילדיהם הקטינים. על פי הרגולטור, משתמשים מתחת לגיל 13 עדיין מורשים להשתתף בצ'אטים עם אנשי קשר שלא נבדקו על ידי הוריהם.

ה-FTC מצאה גם "מספר פערים וחולשות בתוכנית הפרטיות של פייסבוק", ואלו לדבריה הם "סיכונים מהותיים לציבור".

"הפזיזות של החברה", המשיכה הוועדה וציינה, "העמידה את המשתמשים הצעירים בסיכון ופייסבוק צריכה לספק תשובות על כישלונותיה". לפי ה-FTC, מטא "הפרה שוב ושוב את הבטחות הפרטיות שלה", ולפיכך היא פשוט מחייבת אותה לנקוט בפעולות נוקשות יותר כעת, במטרה להגן על המשתמשים הקטינים.

מה מטא תדרש לשנות?

הוועדה הרגולטורית ציינה כי ההתנהלות הזו מטעם הענקית ממנלו פארק מסכנת קטינים ובני נוער והציעה שורה של פעולות כדי לתקן את המצב הבעייתי.

בין השינויים שהגוף הרגולטורי מבקש להחיל על מטא כעת:

– הטלת איסור על יצירת רווחים מנתוניהם של מי שעודם בני פחות מ-18, אשר החברה אוספת הן בפייסבוק, הן באינסטגרם, ב-ווטסאפ ובאוקולוס. הכוונה היא בעיקר לטרגוט פרסומות בהתבסס על נתונים אלו.

– הפסקה בהשקת מוצרים חדשים, עד שניתן היה לקבוע שעמדו בהתאמה מלאה לכללי הפרטיות.

– הטלת מגבלות על שימושים עתידיים בטכנולוגיית זיהוי פנים – מטא תידרש לחשוף ולקבל הסכמה חיובית של המשתמשים לכל שימוש עתידי בטכנולוגיית זיהוי פנים מטעמה.

נחשבת אויבת של ענקית הטק. לינה קאן, יו"ר ה-FTC.

נחשבת אויבת של ענקית הטק. לינה קאן, יו"ר ה-FTC. צילום: מתוך אתרה של קאן

מטא כועסת: ה-FTC ולינה קאן נטפלים אלינו  

מטא הגיבה לטענות ולהאשמות בזעם. החברה כינתה את המהלך של הרגולטור "תרגיל פוליטי" והאשימה את ה-FTC בחריגה מתחום סמכותה.

דובר החברה, אנדי סטון, טען בתגובתו לתקשורת מטעמה כי למעשה ה-FTC נטפלת למטא "בזמן שהיא מאפשרת לחברות סיניות, כמו טיקטוק, לפעול ללא הגבלה על אדמת אמריקה".

"למרות שלוש שנים של התקשרות מתמשכת עם ה-FTC סביב ההסכם שלנו, הם לא סיפקו הזדמנות לדון בתיאוריה החדשה הזו, באופן חסר תקדים לחלוטין", ציין הדובר.

בהצהרה שפרסמה ציינה מטא שהיא השקיעה "משאבים עצומים בבניית ויישום תוכנית פרטיות מובילה בתעשייה". לדבריה, "אנחנו נילחם במרץ בפעולה הזו ונצפה לנצח".

סטון גם האשים את לינה קאן – היו"רית של ה-FTC, הנחשבת אויבת של ענקית ההיי-טק האמריקניות – בהתנגדות גורפת לעסקים בארה"ב. נזכיר כי כבר בקיץ 2021, זמן קצר אחרי ש-קאן נכנסה לתפקיד היו"רית, פייסבוק ביקשה לפסול אותה מעיסוק בתביעות הגבלים נגדה, משום החשדות של ענקית הרשתות החברתיות ש-קאן תתנכל לה סתם כך. הבקשה לא התקבלה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים